2 hónapnál régebbi cikk

Megjelent az Image3 Foundation modell a Fireflyban!
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay/StockSnap
Megjelent az Image3 Foundation modell a Fireflyban!

A Firefly Image 3 segítségével a promptok készítői az eddiginél gyorsabban hozhatnak létre sokkal részletesebb, jobb minőségű képeket, kísérletezhetnek különböző stílusokkal és további fejlesztésekkel egészíthetik ki alkotásaikat.

Miben más az Image 3?

A Firefly új stilizáló motort kapott az Image 3-hoz, ami magasabb minőségű és okosabb stílus kimenetet kínál a korábbiakhoz képest. Minden esetben többféle változat generálódik, így az alkotók szabadsága is nő.

A generált eredmények stílusa, színe, háttere és a fókusz pozíciója módosítható, személyre szabható, teret adva az alkotói szabadságnak és a különböző művészi kísérleteknek.

Struktúra és stílusreferencia – irányítsd szabadon a promptot

A struktúra és stílusreferencia használata új utat mutat a művészi szabadság kibontakozásához. A Struktúrareferencia használatával a prompterek villámgyorsan generálhatnak új képeket úgy, hogy a megalkotott végeredmény szerkezete megegyezik a megadott referencia kép szerkezeti struktúrájával, kiküszöbölve ezzel a "tökéletes" prompt megalkotásának nehéz feladatát. 

A Stílus Referencia magasabb minőségű kimeneteket kínál, melyet a felhasználók irányíthatnak és tökéletesíthetnek – teljes kontrollt adva a generált stílusok felett. 

Hab a tortán, hogy a két referencia kombinálható, így a felhasználók egyszerre definiálhatnak struktúrát és stílusreferenciát is, életre keltve kreatív ötleteiket.

Döbbenetes minőségjavulás

A Firefly Image 3 tökéletes fotóminőséget kínál. Az előző modellekhez képest nagyságrendekkel jobb világítással, pozícionálással – mindezt minden esetben többféle változatban. A modellben jelentősen javult az emberábrázolás, ami prompt alapján képes megérteni a részletes jellemzőket és hangulatokat is, de komolyan előrehaladt a bonyolult struktúrák értelmezési képessége és tömegjelenetek megalkotása is egyszerűbbé vált.

Pontos prompt – pontos kép!

Az Image model 3 sokkal jobban érti a szöveges promptokat, feldolgozza és értelmezi a leírt jeleneteket, és lehetővé teszi a megszokottnál hosszabb, bonyolult promptok megírását is, végül a leírtakat pontosan tükröző képet fog generálni, gazdagabb részletekkel. Jelentős fejlődésen ment keresztül a szövegábrázolás is, a felíratok sokkal tisztábban jönnek létre a generálási folyamat során, így növelve a hatékonyságot az olyan bonyolult alkotások létrehozásánál, mint például a plakátok.

Ikonok és illusztrációk: már ez sem gond!

Az megújult Firefly nagyot lépett előre az olyan illusztrációk létrehozásában is, mint az ikonok, logók, vonalrajzok, melyeket nem csupán generálni (és újragenerálni), hanem felismerni és felhasználni is képes.

A Firefly Image 3 már elérhető (béta verzióban elérhető), amihez a felhasználók a firefly.adobe.com webalkalmazáson keresztül férhetnek hozzá. Újdonság, hogy az Adobe az ingyenes mellett már fizetős, kredit alapú rendszerben is kínálja a Fireflyt, de az előfizetők számára a modell továbbra is elérhető az azt használó Adobe alkalmazásokban az előfizetésben foglalt kreditek erejéig. 

Fontos megemlíteni, hogy az Adobe Firefly kizárólag engedélyezett tartalommal, például az Adobe Stock erre megjelölt képeivel volt betanítva, használata lehetővé teszi az olyan kereskedelmi célú tartalom előállítását, amely nem sérti a szerzői jogokat és más szellemi tulajdonjogát. 

Az Fireflyal generált tartalmakon az Adobe többszintű ellenőrzési és moderálási megközelítést alkalmaz, ami jogsérelem esetén lehetővé teszi a tartalom blokkolását vagy eltávolítását. Az Adobe szellemi tulajdon védelmet nyújt minden ügyfele számára a Firefly által generált tartalomért.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek