5 hónapnál régebbi cikk

Tovább menetel a MÁV Előre és az Alba
Fehérvár Médiacentrum fotója
MÁV Előre Foxconn
Tovább menetel a MÁV Előre és az Alba

A székesfehérvári férfi röplabdások és a kosarasok hibátlan produkcióval állnak a bajnoki tabella élén, de a röpis hölgyek is felléptek a dobogóra szombat esti sikerükkel, miközben a FEHA19 ifjú jégkorongozói pont nélkül maradtak ezúttal az Erste Ligában.

Egyaránt simán, 3-0-ra nyert a röplabda Extraligában a MÁV Előre Foxconn női és férfi csapata. A hölgyek a DVTK-Ongropack, az urak pedig a Vidux-Szegedi RSE-t verték hazai közönség előtt.

Ez történelmi duplázás, mert a klub mindkét alakulata együtt még soha nem nyert egy napon az Extraligában 3-0-ra, az pedig további történelmi tény, hogy ezekkel a sikerekkel mindkét fehérvári röpicsapat a dobogón áll a legfelsőbb osztályban! A nők a 3., a férfiak makulátlan produkcióval, szettveszteség nélkül az 1. helyen állnak.

Ami a szombati mérkőzések részleteit illeti, Lukasz Przybylak alakulata két viszonylag szoros és egy könnyedén behúzott játszmával, a 14 pontos Dvoracek, valamint a 10 egységig jutó Andersson vezérletével takarította be a 3 pontot, s kellő önbizalommal készülhet a tabellán éppen 1 ponttal előtte álló, ám egy mérkőzéssel többet játszó Nyíregyháza elleni hazai erőfelmérőt. A rangadó december 1-jén, pénteken 19.00 órakor kezdődik a VOK-ban.

A férfiak, Dávid Zoltán gárdája nem sok esélyt adott a Viduxnak, még úgy sem, hogy a szokásos kulcsemberek, pontgyárosok, Koci, Pesti és Janke kevesebbet játszott, mivel a helyettük ezúttal több lehetőséghez jutó Sebestyén 12, Boa és Fazekas 8-8 ponttal jelezte, hogy bármikor lehet rájuk számítani.

A Loki hat meccs után még százszázalékos és a hetedik találkozója után is az lehet, ha december 3-án, vasárnap 15.00 órakor a Dág KSE vendégeként az esztergomi Suzuki Arénában is érvényesíti a papírformát.

Kilencből kilenc! Még korábbi sikerei csúcsán sem volt arra példa, hogy egymás utáni kilenc győzelemmel kezdje a bajnoki pontvadászatot az Arconic-Alba Fehérvár a férfi kosárlabda NB I felsőházában, ám az idei szezonban eddig remekel a legutóbbi idény ezüstérmese, minden találkozóját behúzta! Szombat este a régi rivális Paksi Atomerőmű SE vendégeként győzött 87-80-ra.

A sikerből Chambers és Barnett 18-18, Philmore 16, Dickey 13, a fiatal Kass Balázs pedig 15 ponttal vette ki a részét. Utóbbi produkciója kifejezetten bámulatos volt, ugyanis mind a 15 pontját 3 pontosból dobta! Mind az öt távoli kísérlete a gyűrűben landolt, ami igen ritka.

A találkozó jelentős részében az Alba kontrollálta a találkozó menetét, de a hazaiak végig jól kapaszkodtak, sőt, a második negyedben volt 8 pontos előnyük is, igaz, nem sokáig, mert a fehérvári egylet gyorsan fordított egy 15-4-es etappal, majd növelte is a különbséget, a játékrész végére 7 egységnyivel tartott előrébb, mint vendéglátója.

A nagyszünet után 42-53-nál már tíz pont fölé kúszott Alejandro Zubillaga csapatának előnye, amelyet a végéig jól menedzselt, hat pontnál közelebb nem tudott zárkózni az ASE, így összességében simán nyert a listavezető, amely a 10. fordulóban, november 29-én, szerdán 18.00 órakor a címvédő Falco otthonában szerepel. Ez lesz kétségkívül a legkeményebb erőpróba Vojvodáék számára, sőt, a BL-szereplő, rendkívül erős állománnyal rendelkező vasiak mellett szól a papírforma, főképp azért, mert saját oroszlánbarlangjában szerepel, ahol ritka alkalom a vendégcsapatok sikere. Tegyük hozzá gyorsan: ha van olyan alakulat, amely képes Szombathelyen is nyerni, az éppen az Alba.

Eddig derekasan helyt állt a jégkorong Erste Liga küzdelmeiben a FEHA19, s ezt tette aktuális hazai találkozóján a sokkal erősebb SC Csíkszereda ellen is, ám ez most nem ért pontot, pontokat.

Anatolij Bogdanov alakulata gól nélküli első harmadot követően Strazdins találatával a vezetést még meg tudta szerezni, ám a csíkiak erre hárommal feleltek és végül 5-3-ra diadalmaskodtak. Sebaj, a következő körben a Dunaújváros elleni "hatpontos" megyei derbin lehet javítani!

A mérkőzés vasárnap (november 26.) 17.00 órakor kezdődik az Acélbikák otthonában.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek