5 hónapnál régebbi cikk

Kiderült, mennyibe fognak kerülni a karácsonyfák idén
Kiderült, mennyibe fognak kerülni a karácsonyfák idén

Már javában vágják a fenyőfákat a Zala vármegyei Surdon. Hamarosan mindenhol megjelennek az utcai árusok.

Nagyjából ugyanannyiba fognak kerülni idén a fenyőfák, mint tavaly, derült ki az RTL Híradójából. Surdon a múlt  héten a nordmannokat vágták, a héten pedig a lucfenyők és az ezüstfenyők következnek, árulta el a csatornának a település polgármestere, aki maga is őstermelő.

Kanász János azt is elmondta, hogy a tavalyihoz hasonlóan 6000-8000  forint lesz a nordmann métere, míg az ezüstfenyő 5000, a luc pedig 4000-5000 forintba kerül majd.

Az őstermelők szerint nagyjából 20 százalékkal kellene emelni az árakat, amit nem tehetnek meg, mert nem bírja el a piac. Ezért marad az, hogy körülbelül a tavalyi áron adják a karácsonyfának való fenyőket.

Kapcsolódó
Hogyan válassz karácsonyfát? - Műfenyő, luc, nordmann, ezüstfenyő és társaik

Vágott vagy gyökeres? Nordmann, luc, vagy ezüst? Élő vagy műfenyő? Karácsony környékén sokakat foglalkoztatnak ezek a kérdések. Aki már rutinos a fenyővásárlásban, és határozott elképzelései vannak e témát illetően, az nyugodtan lapozzon. Aki viszont kíváncsi arra, hogy melyik típusnak milyen előnyei/hátrányai vannak, és szívesen megnézné kedvenc élő csúcsdíszemet is, az bátran olvasson tovább!

Borítókép: Unsplash/Annie Spratt
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek