2 évnél régebbi cikk

A Nagyszombati utcából érkezett Székesfehérvár karácsonyfája
·Kultkarácsonyfa·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kurucz Tündi
A Nagyszombati utcából érkezett Székesfehérvár karácsonyfája
·Kultkarácsonyfa·Utolsó frissítés: undefined

Körülbelül 10-12 méter magas, gyönyörű fenyő lesz idén a belváros éke az ünnepi időszak alatt.

22 évvel ezelőtt, még csemete korában érkezett a mára már több mint 10 méteresre nőtt fenyő a Papp családhoz. A több mint két évtized alatt azonban olyan magasra tört, hogy már árnyékot vetett a házra is, ám a fa annyira a család szívéhez nőtt, hogy sajnálták volna cél nélkül kivágni.

"Szép termetesre megnőtt, és most már az árnyékolást elég rendesen elvégzi a konyhára, és ezért döntöttünk úgy a párommal, hogy mennie kellene. De az ember egy ilyen gyönyörűségtől nem szabadul meg, ezért úgy döntöttünk, hogy kerüljön jó, értékes és nemes helyre" - mondta el Papp László a Fehérvár Televíziónak.

A fa kivágását a Városgondnokság végezte szerdán reggel, ők felelnek egy ideje a városi karácsonyfa kiválasztásáért is. Idén szép formájával és különleges fajtájával érdemelte ki a megtisztelő „városi karácsonyfa” címet a Papp család fenyőfája.

"Több mint 20 felajánlás érkezett az idén, ezeket mind megnéztük. Végül azért választottuk ezt a fát, mert egy különleges fajta fenyő, és a mérete is pont ideális volt ahhoz, hogy a városba kerüljön" - emelte ki Rab János, a Városgondnokság kertészmérnöke.

A közel másfél tonnás, 10-12 méter magas koloradói fenyőt teherautóval hozták a Belvárosba Öreghegyről. Pár perc alatt ledaruzták, befaragták, és a helyére állították a karácsonyfát a szakemberek a Fő téren.

Székesfehérvár karácsonyfájának érkezésekor mi is ott voltunk:

A fa érkezése előtt a térre már a kis faházakat is kihelyezték, hiszen ha a járvány engedi, az első adventi hétvége előtt indulhat a forgatag a Belvárosban.

"Idén is készülünk az adventi ablakokkal, a Városháza egy-egy ablaka ugyanúgy december elseje és 23-a közt minden este fél hatkor megnyílik. Reméljük, hogy minden úgy alakul, ahogy szeretnénk. Készülünk olyan különleges meglepetésekkel is, mint holografikus vetítés a Zichy ligetnél, ami akkor is, ha a járvány nem teszi lehetővé a programok megszervezését, díszíteni fogja a várost" - mondta el Benkő-Igaz Krisztina, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szakmai vezetője.

A készülődés részeként hamarosan helyükre kerülnek az adventi fények is a Belvárosban, jövő hétvégén pedig, ha a járvány is lehetővé teszi, megkezdődik az ünnepváró programok sora Székesfehérváron.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek