4 hónapnál régebbi cikk

Ezek most a legjobb kávézók Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Unsplash/Fahmi Fakhrudin
Ezek most a legjobb kávézók Székesfehérváron

Túlnyomórészt a belvárosi kávézók kapják a legjobb értékeléseket az interneten, de akad köztük egy olyan is, ami távolabb van a Fő utca pörgésétől. A Tripadvisor felhasználóit a legtöbb esetben a kiszolgálás minősége osztja meg a fehérvári kávézóknál.

Bár ez sem száz százalékos módszer, de a népítéletnél manapság mégis kevés megbízhatóbb értékelés létezik szerte az interneten. Már ha létezik egyáltalán. Ha film, akkor IMDb, ha szolgáltatás, akkor Google vagy Facebook és ha utazás, netán gasztronómia, akkor Tripadvisor. 

Utóbbi székesfehérvári helyekre vonatkozó rangsorát vettük alapul ahhoz, hogy megtudjuk: melyik  a legjobb hely a városban egy kis kávézáshoz. Az értékelések szerint pedig ez az öt legjobb fehérvári kávézó az ötödiktől az első felé haladva:

5. Már Vártalak

Az utazási portál olvasói szerint a Király sor-Budai út kereszteződésénél található pékség-kávézó ugyan csak a hatodik legjobb a városban, de az ötödik helyre sorolt Café Mandala már bezárt. A belvárosi forgatagból kissé távolabb eső Már Vártalak ezzel szemben egyetlen pozitív értékeléssel is a szűk élmezőnybe kerülhetett. A tavaly novemberi bejegyzés alapján a vásárló mindennel maximálisan elégedett volt, a kávéról pedig ezt írja: „a kávé a világ egyik legjobbjának tartott Giamaica Caffé, amit Gianni Frasi tett világhírűvé”.

4. Csendes-ülős Café & Deli

Az előzőnél hétszer többen gondolták úgy, hogy értékelik a Fő utcai Csendes-ülőst a Tripadvisoron. A kávé mellett dicsérik a teát, a kekszeket és a reggeliket is. Az egyik vendég szerint a színházzal szemközti kávézó ideális helyszín egy baráti beszélgetésre, másvalaki pedig a személyzet kedvességét és a mosdó tisztaságát emeli ki. A kávéról azt írják, hogy érdemes megkóstolni a saját pörkölésű kolumbiai-brazil keveréket.

3. Tinta Bistro

Székesfehérvár talán legrövidebb utcája a Marosi Arnold utca, ami a Fő utcát és Várkörutat köti össze a színház magasságában. A néhány tíz méteres utcácskában található a vendégek szerint a város harmadik legjobb kávézója. A Tinta harminc tripadvisoros értékelése között többen is használják az angol „cozy jelzőt, ami magyarul leginkább a hangulatos, meghitt, barátságos kombinációjaként írható körül. Maximálisra értékelik az ételeket, az ár-érték arány és a szerviz ennél fél ponttal kevesebbet kapott. Utóbbi tempójára többen is panaszkodnak a hozzászólók közül. Kiválóra 23-an értékelték a helyet, a skála másik végén hárman találták ilyen-olyan okok miatt szörnyűnek. A kávéról azt írják, hogy nagyszerű olasz cappuccinót lehet kapni a Tintában, és a pármai sonkás szendvicset is többen dicsérik.

2. Krém Cukrászda és Kávézó

Az értékelők közül többen is kiemelik az első helyről éppen csak leszoruló Krém Cukrászda és Kávézó esetében, hogy milyen kellemes nyáron a nagy fák árnyékéban kávézgatni és fagyizni. Rengeteg pozitív megjegyzést kapnak a sütemények, amikről többen is azt írják, hogy nemcsak szépek, hanem finomak is. A tripadvisoros visszajelzések alapján egyértelműen a sütik számítanak a hely fő erősségének. Egy külföldi vendég is hasonló véleményen volt tavaly nyáron, ugyankkor megjegyzi, hogy egyik napról a másikra 12 százalékos áremelkedést tapasztalt. A Szabadságharcos út 40., vagyis a strand és az uszoda között található hely személyzete kap hideget és meleget is vegyesen, viszont a berendezéssel kivétel nélkül mindenki elégedett.

1. Cafe Frei

Székesfehérvár jelenlegi legjobb kávézója a Tripadvisor népe szerint a Fő utcai Cafe Frei. Az eddigi 83 értékelés közel fele (40) kiválóra értékeli a helyet, míg szörnyűnek csak egyvalaki találta. Egy külföldi vendég szerint a kávékínálat mellett a Frei erősségének számít a terasz is, ahonnan gyönyörködni lehet a belvárosi látnivalókban. Ugyanakkor egy svájci vendég szerint bosszantó, hogy a 70 különböző kávé szinte mindegyike külön árazást kapott. Ahogy a legtöbb vendéglátóhely esetében, itt is a kiszolgálás a legmegosztóbb: van, aki szerint nagyon kedvesek, míg mások úgy vélik, hogy ezen téren bőven lenne min javítani. Az ínyencek azt javasolják, hogy érdemes apránként végigkóstolni a teljes választékot.

Poll#75: Szerinted melyik a legjobb székesfehérvári kávézó jelenleg?
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek