2 hónapnál régebbi cikk

Főlényes győzelemmel újra Magyar Kupát nyert a Volán!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Hydro FehérvárAV19
Főlényes győzelemmel újra Magyar Kupát nyert a Volán!

Öt év kihagyást követően tudott ismét diadalmaskodni a honi kupasorozat fináléjában a Kiss Dávid vezette alakulat, amely ezzel 12. Magyar Kupa sikerét könyvelhette el!

Évek óta problémát jelentett, hogy az osztrák nemzetközi bajnokság mellett a hazai megmérettetésekre, elsődlegesen a Magyar Kupára nem fordított elég energiát a Hydro Fehérvár AV19 jégkorong csapata, amely az elődöntők magabiztos megnyerése után a fináléban rendre elbuktott jóval gyengébb játékerőt képviselő csapatok ellen, kétszer is így járt a DEAC, előtte a Ferencváros, tavaly pedig a BJAHC ellen. Az idén ezt a hibát már nem követte el a Volán, a szombati elődöntőben 6-1-re verte a Dunaújvárost, a vasárnap esti nagydöntőben pedig a címvédő BJAHC-t söpörte el 8-3-as győzelmével, így 2019 után újra a klub vitrinjébe kerül a trófea!

Ezúttal nem aludt be a találkozó elején a kék-fehér egylet, s a hajrában sem lazult, előnye birtokában, mint néhányszor korábban. Most végig rendben volt a koncentráció, ennek megfelelően pedig a tekintélyt parancsoló győzelem.

A BJAHC sem állt be bekkelni, így kifejezetten lüktető, jó iramú küzdelem alakult ki a jégen a kezdés után. A fővárosiak lelkesedését azonban az 5. percben Robertson hatalmas bombájába Hári ért bele (szinte kivitte az ütőt a kezéből, akkora löket volt), a korong pedig a hálóba vágódott. Erre hamarjában Leavens és Laberge is rátett még kettőt, így bő 10 percet követően hárommal ment a fehérvári alakulat. Mielőtt azonban nagyon hátradőlhetett volna, Vorobjev szépített, igaz, erre 1 percen belül Magosi válaszolt, beállítva az első 20 perc utáni 4-1-es részállást.

A második játékrész elején Sági közelebb lopta a BJAHC-t a favorithoz, de ez is csak olaj volt a tűzre, Kiss Dávid csapata ugyanis két Mihály Ákos és egy újabb Leavens góllal a harmad végére 7-2-re elhúzott, érdemben pontot téve a meccs végére.

A záró 20 percben már nem erőltette nagyon a további gólözönt a Volán, 1-1 találat esett mindkét oldalon, a fehérváriak nyolcadik dugóját Atkinson,a  Fradiét Mozer ütötte. Ez a győzelem egyértelmű volt, Kiss Dávid ezzel is bizonyította, hogy mennyire kiváló szakember, mert elődeivel ellentétben ő rá tudta hangolni a hazai kupafináléra is játékosait, időben rendet tett a fejekben az MK trófea fontosságát illetően.

Remélhetőleg az ICEHL-ben is folytatja a jó szereplést együttese, amely a 12. Magyar Kupa diadalát követően már kedden jégre lép az ICEHL-ben, ráadásul a címvédő Red Bull Salzburg vendégeként, amely éppen a Volán mögött áll 2 ponttal a tabella 3. helyén.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek