2 hónapnál régebbi cikk

Barna, Béla és a város: hol találhatók ezek a fehérvári zárt erkélyek?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pápai Barna
Barna, Béla és a város: hol találhatók ezek a fehérvári zárt erkélyek?

Egy nem túl nehéz a kvíz azoknak, akik nemcsak átrohannak a székesfehérvári belvároson, hanem figyelik is az épületeket.

Ki ne szeretne Székesfehérvár felett egy saját, külön bejáratú oázist, vagy egy olyan belvárosi VIP-helyet, ahova valóban korlátozott a belépés? A zárt erkélyek tulajdonosai napról napra átélhetik ezt az élményt, a városban sétálók pedig legfeljebb csak találgathatják, hogy kik bámulják lépteiket ezekről a kiváltságos helyekről. Már persze ha a többnyire a földet bámuló, mindig valahova futva szaladó tömeg egyáltalán szemmagasságnál feljebb is hajlandó emelni a tekintetét. Utóbbit fogjuk tesztelni mindjárt.

Szüksége lesz a memóriájára annak, aki szeretné sikerrel venni Pápai Barna fotós és Béla kutya mai kvízét, amiben a fehérvári zárt erkélyek egy részét gyűjtötték össze. Már csak az a kérdés, hogy ki hánynak a pontos helyét találja el? A megfejtés az utolsó kérdés után olvasható.

Poll#80: Hol található ez a székesfehérvári zárt erkély?
Poll#78: Hol található ez a székesfehérvári zárt erkély?
Poll#81: Hol található ez a székesfehérvári zárt erkély?
Poll#77: Hol található ez a székesfehérvári zárt erkély?
Poll#79: Hol található ez a székesfehérvári zárt erkély?
Poll#83: Hol található ez a székesfehérvári zárt erkély?
Poll#82: Hol található ez a székesfehérvári zárt erkély?

A jó válaszok sorrendben: Megyeház utca, a Jókai Mór utca és a Goldziher Ignác köz sarka, a Hiemer-ház, a Fő utca és az Ady Endre utca sarka, ismét a Megyeház utca, a Kossuth utca és a Táncsics Mihály utca sarka, valamint a Bástya utca.

Talán ezeken a fotókon még könnyebben felismerhetők lesznek a város csodaszép zárt erkélyei:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek