2 hónapnál régebbi cikk

200 diák sakkozott: Fehérváron tartották a Sakk Diákolimpia megyei döntőjét
·Sportsakk·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
SZMB
200 diák sakkozott: Fehérváron tartották a Sakk Diákolimpia megyei döntőjét
·Sportsakk·Utolsó frissítés: undefined

33 iskola 200 diákja versengett egymással az István Király Általános Iskolában szombat délelőtt. Itt tartották idén a Sakk Diákolimpia megyei döntőjét. Mint a szervezők mondják, nem véletlenül indultak ennyien a versenyen, az utóbbi években reneszánszát éli a sportág hazánkban.

Gyermekekkel telt meg az István Király Általános Iskola aulája és ebédlője szombat délelőtt.

Itt szervezték idén a Sakk Diákolimpia megyei döntőjét. 33 megyei iskola kétszáz tanulója vett részt a megmérettetésen. Mint a szervező szövetség főtitkára mondja, nem véletlen, hogy ennyien érkeztek a megmérettetésre. 

Az elmúlt években reneszánszát éli a sakk, egyre többen foglalkoznak versenyszerűen is a „játékok királyával”.

"Az utóbbi években felfutóban van a sportág és egyre többen sakkoznak. A piramis is emelkedik, nem csak az alsó korosztályból érkeznek sokan, hanem egyre többen vannak a felsősök és a középiskolások is. Ebben az évben Magyarország rendezi a Sakkolimpiát, ezért is fordul nagyobb figyelem a sakk felé" - mondta el Fehérvári István, a Fejér Megyei Sakkszövetség főtitkára. 

A sakkot nem lehet elég korán elkezdeni.

Már óvodás korban el lehet kezdeni a játékot, mely elősegíti a gyerekek szellemi fejlődését, és könnyebbé teszi a tanulást - mondja Fehérvári István. Az István Király Általános Iskolában épp ezért tanítanak már évek óta az úgynevezett Sakkpalota módszerrel.

"A győzelemre is megtanít a játék, de arra is, hogyan kell veszíteni. Mindemellett a sakk fejleszti a motivációt, a logikát a problémaérzékenységet, és azért az egy jó dolog, ha ezekkel rendelkeznek a gyerekek" - sorolta a sakk előnyeit Krählingné Kovács Tünde, az István Király Általános Iskola igazgatója. 

A Sakk Diákolimpia megyei egyéni döntőjén hat korcsoportban versengtek egymással a diákok.

Az országos döntőbe, az első két korcsoportban az első három, míg a további négy korcsoportból az első helyezettek juthattak tovább.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek