1 hónapnál régebbi cikk

Műanyag virágláda és virágcserép: egyszerű megoldás kültérre is
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay/Leamsii
Műanyag virágláda és virágcserép: egyszerű megoldás kültérre is

A műanyagot egyre többen szeretnék kizárni a kertészetből, pedig igazán sokszínű módon, szennyezés nélkül is felhasználható alapanyagról van szó.

Egyik leggazdaságosabb és legelterjedtebb megjelenési módja a műanyag ágyásszegély és virágcserép - ez utóbbi a következő előnyök miatt lehet nagyszerű választás: 

Könnyű

A cserépből, terrakottából készült virágcserepekhez képest a műanyag verziók sokkal könnyebbek. Ez hatalmas segítség lehet abban az esetben, ha a benne lévő növényt valamilyen okból el kell mozdítani az év során – ez pedig szinte minden esetben szükségessé válik előbb-utóbb. Legyen szó teleltetésről vagy éppen átültetésről, a műanyag cserépbe helyezett dísznövények sokkal egyszerűbben kezelhetők.

Ellenálló

A műanyag egy meglehetősen ellenálló anyag, legalábbis a többi cserép alapanyagohoz képest. Nem koptatja és pusztítja annyira az időjárás és a korrózió, ezáltal kifejezetten hosszú élettartammal rendelkezik. Természetesen ebben az esetben is érdemes odafigyelni a fagy okozta károkra, de ez minden virágláda és a legtöbb növény esetében is így van.

Könnyen tisztítható

Alapanyagának köszönhetően a műanyag ládák és cserepek rendkívül egyszerűen tisztíthatók: mindössze egy vizes kendőre van szükség. Míg a terrakotta akár magába is szívhatja a szennyeződések egy részét, addig a műanyag esetében ettől nem kell félni.

Gazdaságos

Az előbb már említett okokból a műanyag virágcserepek és virágládák jóval olcsóbbak, mint a nehezebb agyag verziók. Ez azt jelenti, hogy felelősségteljes használat – vagyis a környezetre való odafigyelés és a felesleges hulladékképzés elkerülése – esetén sokkal kedvezőbb lehet ezen darabokat választani.

Sokszínű

Végül, de nem utolsó sorban a műanyag virágládák és cserepek rendkívül sokszínűek is lehetnek. A hagyományos kialakítás is rengeteg színben érhető el, azonban ma már a formák és stílusok között is kedvére válogathat az ember. Legyen szó fonás- vagy kötésmintát utánzó darabokról, kerekekkel ellátott alátétekről vagy felakasztható cserepekről, szinte bármi beszerezhető. Így minden stílusú és hangulatú kertbe, teraszra és erkélyre megtalálhatjuk a tökéletes darabot, ami jól illik a dekor többi részéhez is.

Az ANRO webáruházban virágládák és egyéb kerti kiegészítők, mint például árnyékoló háló, ágyásszegély, műfű is kapható. Kínálatunkban a hagyományos és a modern kert kialakításához szükséges árucikkek is elérhetőek, legyen szó veteményeskertről vagy egy pihenést, szórakozást lehetővé tévő kertről. Válogass kedvedre termékeink közül!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek