3 hónapnál régebbi cikk

A hajrá nem sikerült, kikapott Zalában az Alba
Fehérvár Médiacentrum fotója
ZTE KK
A hajrá nem sikerült, kikapott Zalában az Alba

Már hetek óta tét nélküli meccseket játszanak a bajnokságban a fehérvári kosarasok, ez meglátszott szombat este a ZTE vendégeként is.

Hetek, sőt, immár hónapok óta gyakorlati tét nélkül játssza mérkőzéseit a férfi kosárlabda NB I felsőházában az Arconic-Alba Fehérvár, mivel már január közepén matematikailag is eldőlt, hogy nem végezhet hátrébb a 2. helynél az alapszakaszban, de az elsőre is csak halovány reménye van, mert a Falco még nála is jobban állt. Nehéz így fenntartani a maximális koncentrációt, ami nem is csoda, így az sem, hogy most, Zalaegerszegen nem tudott nyerni korábbi trénere, Matthias Zollner új csapata otthonában. A ZTE nyert 89-83-ra, amivel az utolsó forduló előtt bebiztosította helyét a legjobb nyolcban, így a rájátszásban is.

Alapvetően három negyeden keresztül nem volt különösebb probléma az Alba játékával, vezetett is négy ponttal a záró 10 perc előtt. Az utolsó negyedben azonban már nagyon dekoncentrálttá, pontatlanná vált Alejandro Zubillaga együttese, ezért csak 16 pontig jutott, ellenben az első három etap 23, 20 és 24-es termésével, ami valamivel jobb, mint 22-es átlag. Amennyiben ez a 22-23 pont összejött volna, akkor valószínűleg a ZTE sem dob 26-ot ekkor és behúzza a meccset az Alba.

De nem dobott, főleg a véghajrá volt nagyon gyenge ebben a tekintetben, mert az utolsó 5 percet 78-76-nál kezdték meg a csapatok, ezt a végső szakaszt pedig 11-7-re vitte el a ZTE, amivel meg is nyerte a meccset, az utolsó bő másfél percben Vojvoda két triplakísérlete sem ért célt, egyetlen pontot sem hozott össze a vendég alakulat, így hiába dobott összességében jobb százalékkal, a lepattanócsatát 44-33-ra elbukta, ami szintén sokat nyomott a latban Zollner új alakulatának oldalán.

Az Alba számára ezzel matematikailag is elúszott az alapszakasz-elsőség, viszont az utolsó fordulóban komoly önbizalmat szerezhet, ha legyőzni a címvédő és listavezető Falco KC-t, amely az elmúlt időszakban rendre elverte a fehérvári gárdát, igaz, ezek a meccsek mind Szombathelyen voltak, Fehérváron pedig a tavalyi bajnoki döntő óta nem csaptak össze.

Az Alba - Falco újabb fejezete március 30-án, 18.00 órakor kezdődik a Gáz utcai csarnokban.

(Mátay Balázs)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek