Nyílt napot tartottak a kórházban
·Egészségkórház·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Nyílt napot tartottak a kórházban
·Egészségkórház·Utolsó frissítés: undefined

Nyílt napra várták az általános és középiskolás fiatalokat, valamint bármely korosztályt a Fejér Vármegyei Szent György Kórházba.

Az esemény egy előadással, és vetélkedővel indult, ezután a fiatalok az intézmény skill laborjában, illetve a gyermekosztályon és a radiológián ismerkedhettek meg az egészségügyi dolgozók munkájával. 

A hasi sebek kötözését is kipróbálhatták a gyerekek, de ezen kívül belekóstolhattak a műtők világába és a különféle öltések technikáját is elsajátíthatták. Ezen kívül a végbéltükrözés és mintavétel is zajlott a skill laborban a nyílt nap keretében. A program minden évben kétszer várja az érdeklődőket, egyszer ősszel, a pályaválasztás megkönnyítése érdekében, tavasszal pedig minden korosztály előtt megnyílik a kórház.

A kórház tervei között szerepel, hogy nyílt napot szervezzenek a gyerekek után a felnőtteknek is. Május végén a szakmák éjszakája programhoz kapcsolódva várják mindazokat, akiket érdekel az egészségügyi pálya, vagy szeretnének a kórházban dolgozni, esetleg csak megismerkedni az ott zajló munkával. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek