Fehérváron is elindult az érettségi hete, a magyar vizsgán már túl vannak a végzősök
Fehérvár Médiacentrum fotója
Zsiday Ádám
Fehérváron is elindult az érettségi hete, a magyar vizsgán már túl vannak a végzősök

Országszerte, így Fehérváron is elkezdődtek az érettségi vizsgák. A Fehérvár TV stábja a Ciszterci Szent István Gimnáziumban járt a reggeli órákban.

Voltak, akik vidáman, de a legtöbben nagy izgalommal indultak neki a magyarérettséginek hétfőn reggel. A Ciszterci Szent István Gimnázium aulájában már jóval 9 óra előtt a tudásukat felelevenítve gyülekeztek a végzősök, akikhez az iskola igazgatója is szólt néhány biztató szót.

A magyarérettségi nagy változtatásokon esett át az idei évtől: nagyobb lesz a hangsúly a tárgyi tudás ellenőrzésén. Éppen emiatt voltak, akik tartottak a feladatoktól, de voltak olyan diákok is, akik pozitívan álltak hozzá.

A magyar írásbeli kitöltésére összesen négy óra állt rendelkezésre. Az első feladatsorban egy 20 pontot érő irodalmi teszt került a diákok elé, majd egy témakifejtő esszét lehetett választani. Az írásbeli második része továbbra is fogalmazás feladat. A Ciszterci Gimnáziumban százegyen adtak számot tudásukról.

„Magyarból a szövegalkotási feladat helyett egy lexikális tudást jobban mérő feladatsort írtak a diákok. Erre mi visszamenőleg nem tudtunk készülni, ez most új, mi is bizakodva vártuk. Ahogy a gyerekeket elnéztem, többek arcán volt mosoly volt, de aztán a tanteremben már erősen koncentráltak” - nyilatkozta a Fehérvár TV-nek Orosz Ágoston az intézmény igazgatója.

Az eduline.hu értesülései szerint a Magyar Kultúra egyik szerzőjének könyvekről szóló szövegét kapták a diákok az érettségi első részében, de feltűnik a feladatlapban az Antigoné és Ady Endre is.

Kedden matematikából, szerdán történelemből vizsgáznak a diákok, ezután pedig az idegen nyelvi vizsgák következnek: csütörtökön angol nyelvből, pénteken pedig német nyelvből érettségiznek a végzősök.

A Fehérvár TV beszámolóját a magyarérettségiről itt lehet megnézni:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek