2 hónapnál régebbi cikk

Mire számíthatnak a devizahitelesek? Új sorozat indul a Fehérvár Televízióban.
·Hírekdeviza·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
fmc.hu
Mire számíthatnak a devizahitelesek? Új sorozat indul a Fehérvár Televízióban.
·Hírekdeviza·Utolsó frissítés: undefined

Szakértő válaszolja meg a válságban lévők legfontosabb kérdéseit a Fehérvár Televízióban induló új magazinműsorunkban. Célunk, hogy az általános tájékoztatás mellett a bonyolult eseteket konkrét ügyeken keresztül vizsgáljuk meg.

A polgári peres eljárások egy igen speciális ágazata az úgynevezett devizaper, vagy deviza alapú kölcsönszerződésből eredő érvénytelenségi per, elszámolási per. 

A devizahiteles szerződésekkel kapcsolatos joggyakorlat az elmúlt években folyamatosan alakult és jelenleg is alakulóban van, lásd az Európai Unió Bírósága előtt C-705/21 számú, vagy a C-520/21 eljárást. Az unió bíróságának döntései közvetve, vagy közvetlenül a magyar gyakorlatot is alakítják.

Ismerve a devizahiteles fogyasztók nehéz és bonyolult helyzetét, műsorunk elhivatott abban, hogy több egyedi esettel is foglalkozzon, így például figyelemmel kísérünk egy, a veszprémi és egy, a székesfehérvári törvényszéken folyó ügyet. 

Első adásunk május 15-én, szerda este 18:20-kor kezdődik a Fehérvár Televízióban, illetve később a youtube csatornánkon bármikor visszanézhető. 

Ha Ön is érintett és lenne kérdése szakértőnkhöz, írjon nekünk az info@fmc.hu email címre!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek