2 hónapnál régebbi cikk

Meghalt Dr. Cseh József
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórhá
Meghalt Dr. Cseh József

A Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szaktekintélye, egykori osztályvezető főorvosa életének 76. évében hunyt el.

Életének 76. évében meghalt Dr. Cseh József, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szaktekintélye, egykori osztályvezető főorvosa, derül ki a kórház posztjából

Hegyeshalomban látta meg a napvilágot 1948. december 3-án, a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szerzett diplomát. 1980-tól dolgozott a Szent György Kórházban, főállásban az Onkológiai Osztályon, részmunkaidőben a Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon.

Nemes kihívással bízták meg: fő feladatául kapta az intézményben akkor még nem létező onkológiai fekvőbeteg osztály megszervezését. Neki köszönhetően előbb elindulhattak a kúraszerű ambuláns kezelések, 2001-ben pedig az onkológiai fekvőbeteg ellátás.

Az ő nevéhez fűződik az 1993-ban megalakult Kézenfogva Onkológiai Klub, ő szervezte meg a Magyar Onkológusok Társasága Dunántúli Szekcióját.

Munkásságát Szent György Emlékéremmel, Onkopannon Emlékgyűrűvel ismerték el. Tagja volt a Magyar Onkológusok Társaságának, a Magyar Nőorvos Társaságnak, a MOT Gyógyszerterápiás Szekciójának. 2023-ban Pro Civitate díjat vehetett át Székesfehérvár ünnepi közgyűlésén. Számos tudományos cikk és angol nyelvű publikáció fűződik nevéhez.

Felmérte Fejér vármegye női populációjának HPV-fertőzöttségét; ez a munka képezte alapját PhD értekezésének. Téziseit 2012-ben megvédte és sikeres PhD doktori vizsgát tett.

2013-tól nyugdíjas éveit töltötte, de eközben is részt vett az Onkológiai Gondozó és a Szülészet-Nőgyógyászati Osztály munkájában. 2020-tól pedig eredeti szakmáját a Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon gyakorolta.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók