4 hónapnál régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Palotavárosi piknik, Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok, Szárazréti Forgatag és Garfield
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Károlyi Kastély Fehérvárcsurgó Hotel & Restaurant
Fehérvári programok a hétvégére: Palotavárosi piknik, Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok, Szárazréti Forgatag és Garfield
·Kulthétvége·Utolsó frissítés: undefined

Június első hétvégéjén többek között kinézhettek a Palotavárosi piknikre, ellátogathattok az Európai Dísznövény és Kertművészeti Napokra, sétálhattok a Szárazréti Forgatagban, vagy beülhettek a moziba a Garfieldre.

Család: Palotavárosi piknik
Mikor?: Június 1., szombat
Hol?: Palotavárosi tavak

A Palotavárosi piknik nyitányaként fél négykor a legkisebbeket várja a színpad elé a Batyu Színház – a Mesék könyve: Holle anyó című, bábokkal és élő színészi játékkal előadott mesejáték az óvodás és kisiskolás gyerekeknek szól. Fél öttől a Fedák Sári Színház művészei veszik birtokba a színpadot: a Cintányéros cudar világ című operettműsorban jól ismert melódiák csendülnek fel, amelyeket bátran lehet majd együtt énekelni a művészekkel.

A színpadi program zárásaként, hat órától a Kelet Brass Band szórakoztatja majd a jelenlévőket. A zenekar saját dalain kívül örökzöldeket és mai modern slágereket szólaltat meg különleges hangszereken. Ezeket az átiratokat sajátos köntösbe öltöztetik, ami felejthetetlen élményt nyújt a hallgatóságnak.

A délután folyamán, három és este hét óra között a tóparton aktív kikapcsolódási lehetőségeket is találnak a családok. A gyerekek a felfújható óriás Exatlon-pályán és óriás darts fociban tehetik próbára ügyességüket, megküzdhetnek egymással lézerharcban és lövöldözős párbajban is.

Természet: 20. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok
Mikor?: Május 31-június 2., péntek-vasárnap
Hol?: Fehérvárcsurgó, Károlyi-kastély

 Károlyi József Alapítvány idén május 31. és június 2. között már 20. alkalommal rendezi meg az Európai Dísznövény és Kertművészeti Napokat a Fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban. Idei, kiemelt téma a füves- és sziklakertek, labirintusok és útvesztők, valamint a fenntartható fejlődés és az arborétumok. Több program várja a gyerekeket a parkban és a felújított, egykori istállóban kialakított látogatóközpontban is. 

A díszelnök Herczeg Anita mellett a Magyar Kertörökség Alapítvány, a Virágos Magyarország, a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetsége, a Magyar Díszkertészek Szövetsége és a European Heritage Gardens Route védnökségével megrendezett esemény a mintegy száz stand mellett minden délután szakmai tudományos konferenciákat kínál.

Szombaton este a tónál velencei varázs várja a látogatókat. A díszvendég országok az Európai Unió soros elnökségét betöltő Belgium és Magyarország mellett a kertművészeti napokat inspiráló Franciaország. A Fesztivál mindhárom napját a székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertje zárja.

Mozi: Garfield
Mikor?: Május 30-tól
Hol?: Cinema City Alba

Ő a világ leghíresebb macskája. És talán a legkövérebb is. Lusta, lassú, imádja a lasagnát és utálja a hétfőt. De Garfield, a narancssárga macska békés élete most fenekestől felfordul. Mert színre lép egy rég nem látott rokon: az apja. Sok mindenben hasonlítanak: szeretik a hasukat, és utálják a fürdővizet. Csakhogy Vic utcai macska, kalandvágyó, vagány figura, Garfieldtól pedig semmi sem áll távolabb, mint a kalandvágy.

Mégis úgy alakul, hogy ő és hű társa, a macska legjobb barátja, Ubul kénytelenek kalandos vándorútra indulni. Igen, és ez egy olyan kaland lesz, ahol néha gyalogolni, esetleg futni kell, ráadásul nem készíti egy gondos gazda naponta négyszer-ötször a tálba a következő kiadós étkezést.

Mozi: Anyai ösztön
Mikor?: Május 30-tól
Hol?: Cinema City Alba

Az 1960-as évek elején Alice és Celine, két legjobb barátnő, egyben szomszéd, idillikus, képes magazinba illő életet él precízen nyírt pázsittal, sikeres férjjel és azonos korú fiúgyermekkel. A harmóniának azonban egyszeriben véget vet egy tragikus baleset. Bűntudat, gyanakvás és nyugtalanság kezdi fellazítani a testvéri szintű köteléket a két nő között, míg végül a pszichológiai hadviselés előhívja belőlük anyai ösztönük sötét oldalát.

Család: Széna téri Forgatag
Mikor?: Június 1., szombat
Hol?: Széna Téri Általános Iskola előtt

Folytatódnak a városrészi forgatagok, most szombaton éppen a Széna téren. A színpadi programokat 15.00 órakor Andi bohóc gyerekműsora nyitja, melyet a Felicita KTSE növendékeinek fellépése követ. 16.30 órakor Csonka András színművész, énekes, műsorvezető lesz a forgatag sztárvendége. A gyerekeket csillámtetoválással, arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal, népi játszóházzal várják, míg a felnőttek ingyenes egészségügyi alapvizsgálatokat végeztethetnek.

A program Deák Lajosné önkormányzati képviselő támogatásával valósul meg. A részvétel ingyenes, szeretettel várják a városrészben élő gyerekeket és felnőtteket, fiatalokat és időseket egyaránt!

Család: Szárazréti Forgatag
Mikor?: Június 2., vasárnap 
Hol?: Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ

Vasárnap 14.00 órakor kezdődnek a szárazréti programok. Lesz World Jumping Fitness, mazsorett bemutató, Ingó Bingó gyerekkoncert, autentikus roma táncbemutató, emellett fellép a Felicita KTSE, Farkas Adrián Michael Jackson-imitátor és koncertet ad Péter Srámek, valamint Jimmy és Nika.

Család: Béke téri piknik
Mikor?: Június 2., vasárnap
Hol?: Béke tér

A Béke téren zárul az SZKKK városrészi piknikjeinek sora június első vasárnapján. A színpadi program 15 órakor a Kabóca Bábszínház Csókolom, hol a víz? című előadásával kezdődik. A veszprémi csapat úgy tartja, hogy a gyerekeket a jövő kultúrafogyasztóiként kell kezelni, és ez arra ösztönzi a társulatot, hogy minőségi, ízléses, szórakoztató, de ugyanakkor tanulságos, gondolkodtató előadásokat készítsenek.

Délután négy órakor a népszerű fehérvári színészpáros, Váradi Eszter Sára és Keller János operettműsora kap helyet a színpadon, velük énekelheti együtt a közönség akár a Hajmási Péter, akár a Cintányéros cudar világ slágereket. Negyed hatkor egy kora esti táncos mulatságra, a Pitypang Zenekar családi koncertjére várják a gyerekeket. Negyed hétkor mozgásra invitálják a piknik résztvevőit: a Táncolj velünk! programmal tart rövid bemutatót az ARTE ARAMI Junior csoportja, majd egy kis táncházat is rendeznek a résztvevőknek.

A nap folyamán délután három és este hét óra között várnak minden érdeklődőt ólomkatona-öntésre – ez a kézműves foglalkozás minden alkalommal nagy sikert arat, ahogy a vászontáska-készítés is sok érdeklődőt vonzhat. Madarász Ildikóval a kelt tészták világában lehet elmélyedni a délután folyamán. A vidék háziasszonya majdnem egy évtizede foglalkozik gasztronómiával, interaktív gasztro show-i hamar népszerűek lettek, a Balaton háziasszonyaként három évig volt műsorvezetője a Ki főz ma a Balatonnál? című magazinnak. A bemutató végén a résztvevők és vendégek meg is kóstolhatják az elkészült termékeket.

A Betyár tanya népi játszótér egész délután a gyerekek rendelkezésére áll: kosaras körhinta, gesztenye csúzlizó, ökörkolompoló, zoknimosoda, mozsárágyú és további tucatnyi régi népi játék várja, hogy újra felfedezzék őket.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek