3 hónapnál régebbi cikk

Sok napsütés mellett elszórtan lehet csak zápor, zivatar hétvégén
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Sok napsütés mellett elszórtan lehet csak zápor, zivatar hétvégén

Pénteken több hullámban is várható zápor, zivatar, délnyugaton heves zivatar, majd csökken a csapadék esélye, és sok napsütés mellett elszórtan lehet csak zápor, zivatar az első nyári hétvégén.

A hőmérséklet csúcsértéke 23-29 Celsius-fok körül várható - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.

Pénteken délnyugat felől vastagabb felhősáv érkezik. Erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, amely mellett általában több órára kisüt a nap. Többfelé, és akár több hullámban várható zápor, zivatar, délután délnyugaton heves zivatar is lehet. A délies szél megélénkül, de zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22-29 fok között valószínű, nyugatról kelet, délkelet felé haladva lesz melegebb.

Szombaton az erőteljes gomolyfelhő-képződés, illetve a fátyolfelhők mellett sok napsütésre lehet számítani. Több helyen kialakulhat záporeső, zivatar, de felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, később a nyugati szél, zivatarban viharos lökések is lehetnek. A hajnali 10-17 fokról 22-28 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható, és csak néhol valószínű zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a délnyugati, nyugati szél. A minimum-hőmérséklet 8-15, a csúcsérték 23-29 fok között várható.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek