3 hónapnál régebbi cikk

XX. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szeifert Richárd
XX. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok

Idén immár 20. alkalommal szervezték meg az Európai Dísznövény és Kertművészeti Napokat Fehérvárcsurgón. A háromnapos rendezvényen ezúttal is szakmai előadásokkal, kulturális rendezvényekkel és vásárral várják a kertbarátokat.

A rendezvény minden évben valamilyen tematika köré épül, ez idén sincs másképp.

"Az öt érzék a kertben. Ezzel azt akarjuk kifejezni, hogy amikor az ember egy kertben találja magát, akkor mit kell néznie, mit kell hallania, mit kell tapintania, mit kell szagolnia, és mit kell éreznie szájíz szerint. Mindegyikben benne van valamilyen igazság, mert ebből az öt érzékből mindegyik érvényes egy kertre" - mondta Károlyi György, a Károlyi József Alapítvány alapítója.

Az eseményen a hagyományos, ismert virágok mellett különlegességekkel is lehet találkozni. Húsevő növények, kaktuszok, színes tavi rózsák mellett kertészeti eszközök, kerámia díszek és egyedi vízköpők is helyet kaptak. Minden árus igyekezett látványos standot építeni.

A rendezvény vasárnap zárul. Addig többek között a folyamatos vásár mellett lesznek előadások a füves- és sziklakertekről, a labirintusokról, valamint a fenntartható fejlődésről is. A fesztivál minden estéjét az Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertje zárja. A programok szombaton és vasárnap 9 órától kezdődnek 19 óráig tartanak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek