1 hónapnál régebbi cikk

Fehérváron is megemlékeztek a Nemzeti Összertartozás Napjáról
Fehérvár Médiacentrum fotója
Németh-Nagy Róbert
Fehérváron is megemlékeztek a Nemzeti Összertartozás Napjáról

Június 4-e a Nemzeti Összetartozás napja. Ebből az alkalomból néma koszorúzást tartottak kedden az Országzászló Emlékműnél.

A Nemzeti Összetartozás Napján, a trianoni békediktátum aláírásának 104. évfordulóján Vargha Tamás államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, Cser-Palkovics András polgármester, Róth Péter és Lehrner Zsolt alpolgármesterek, a város több önkormány önkormányzati képviselője, valamint a Történelmi Vitézi Rend és a Honvéd Hagyományőrző Egyesület tagjai helyezték el az emlékezés virágait az Országzászló Emlékműnél.

Június 4-e az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulója. Az első világháború végén a Párizs környéki békeszerződések megkötésére került sor a győztes antant hatalmak és a vesztes központi hatalmak között. Ennek részeként a franciaországi Versailles-hoz tartozó Nagy-Trianon kastély folyosóján kötötték meg a trianoni békeszerződést, amelynek következtében az osztrák-magyar Monarchia megszűnt, Magyarország lett egyik utódállama. Az ország területe jelentős részét elvesztette, lakossága pedig 18,2 millióról 7,6 millióra csökkent. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek