3 hónapnál régebbi cikk

A kutyaruha több, mint esztétikai kiegészítő
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay/Zozz_
A kutyaruha több, mint esztétikai kiegészítő

A kutyaruha említésére sokan gondolnak olyan kistestű kutyákra, melyek csicsás, rikító ruhákba vannak bújtatva. Holott ezek a kiegészítők nem feltétlenül azért vannak, hogy a gazdi kiélhesse az öltöztetős igényét az állaton, hanem megfelelő formában komoly védelmet nyújtanak a szélsőséges időjárási viszontagságokkal szemben.

A KutyaeledelBolt.hu kutyaruhái kisebb és nagyobb ebek számára is ideálisak a hideg időjárással szemben. Télen nem csupán nekünk, gazdiknak kell elővenni a meleg ruhákat, hanem arról is gondoskodnunk kell, hogy kis kedvencünk ne dideregjen a séta során. Ehhez nem elegendő az első jónak tűnő darabot megvásárolni, hanem jó pár szempontot figyelembe kell venni a döntés során.

Szüksége van kutyaruhára négylábú társamnak?

Ez több tényezőtől is függ, az viszont leszögezhető, hogy nem minden típus igényel extra védelmet. Az igazán vastag bundával rendelkező fajták, mint a szamojéd vagy szibériai husky eleve északi klímával bíró helyekről származnak, így az igazán nagy hideghez is képesek alkalmazkodni. A vékony szőrű fajtákról azonban ez nem mondható el.

A kisebb testű, illetve vékonyabb kutyák jóval hamarabb kezdenek el fázni, mint a masszívabb testfelépítéssel rendelkező társaik. Az alacsony magasság szintén nem előnyös, hiszen ez esetben a talaj is tovább hűti az állatot, aki így még inkább fázik. Kölyökkutyák, idősebb ebek, valamint betegséggel küzdő négylábúak nehezebben tudják szabályozni a testhőmérsékletüket, így érdemes számukra beszerezni egy megfelelő textil védőréteget.

A kutyaruha anyaga

A kutyaruha kiválasztása során döntő fontosságú az anyag. Ez meghatározza, hogy mennyi hő szigetelésére képes és milyen hosszú időn keresztül. A gyapjú, valamint a gyapjúutánzatok nagyon jó hőszigetelő hírében állnak, azonban arra ügyelni kell, hogyha nem szellőznek megfelelően, akkor könnyen bőrirritáció léphet fel.

A kötött kutyapulóver kedvelt darab, azonban a használat során kinyúlhat. A legideálisabb talán az akril, pamut és gyapjú anyagok keveréke. A termék tartósságát nagymértékben befolyásolja a varrás, illetve az anyag minősége.

Kutyapulóver és kutyakabát

Az érzékenyebb, fázósabb kutyák esetén már ősszel előkerülhet a kutyapulóver. Az igazán minőségi darabok nem jelentenek akadályt a mozgásban, azonban gyakran rendelkeznek olyan extrákkal, mint például a beépített esőkabát vagy kapucni.

A kutyakabát általában igazán hideg időben kerül elő. A jól kialakított típusok esetében nincs szükség bújtatásra, ennél jóval könnyebben is fel lehet adni az állatra cipzár, patent vagy tépőzár segítségével. Érdemes egy jó minőségű darabba befektetni, mivel akár évekig is nagy hasznát vehetjük. Természetesen a kabátok terén is vannak igazán praktikus, többféle extrával felszerelt darabok.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek