2 hónapnál régebbi cikk

Programok a hétvégére: Juniális, Magyar Tavak Fesztiválja és Horizont: Egy amerikai eposz
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Programok a hétvégére: Juniális, Magyar Tavak Fesztiválja és Horizont: Egy amerikai eposz

A hétvégén többek között ellátogathattok a Vízivárosi Kölyök Juniálisra, megnézhetitek a Magyar Tavak Fesztiválját, de beülhettek moziba is, például a Horizont: Egy amerikai eposz című filmre.

Gyerek: Vízivárosi Kölyök Juniális

Mikor: június 29., szombat 9:30

Hol: Zöldfa tér

Jubilál a Vízivárosi Kölyök Juniális, a népszerű vakációindító program tíz évvel ezelőtt indult útjára. A Kölyök Juniálist 9.30 órakor hagyományosan a Pitypang Zenekar koncertjével indítják, majd ismét lesz ovis próba, a jubileumhoz kapcsolódóan ezúttal 10 feladattal, melyek még titkosak. Készülnek óriásjátékokkal, kézműves foglalkozásokkal – nemezkészítéssel, kavicsfestéssel –, emellett kitelepülnek Székesfehérvár nagy közszolgáltató cégei, hogy játékos keretek között mutassák be a város mindennapi életében betöltött, fontos szerepüket. A rendőrség munkatársai különböző KRESZ-játékokkal, feladatokkal emelik a rendezvény színvonalát. A programon való részvétel ingyenes.

Család: Telekomosok Fesztiválja

Mikor: Július 5., péntek 10:00

Hol: Főnix Park

Igazi családi focis program. Lesz többek között Tunning kupa, élő csocsó, sebességmérő, dartsfoci, pontrúgó kapu, teqball. A részleteket pedig ide kattintva találjátok.

Mozi: Hang nélkül: Első nap

Mikor: Június 27-től 

Hol: Cinema City Alba

Éld át a napot, amikor a világ elcsendesedett.

Mozi: Horizont: Egy amerikai eposz

Mikor: Június 27-től 

Hol: Cinema City Alba

Íme, a régi vadnyugat, ahogy mindenki imádja! A Horizont: Egy amerikai eposz az amerikai polgárháború korában játszódik. Egy tizenötéves időszakot ölel fel az 1860-as években, a háború előtti és utáni időszak megidézésével. A nagyszabású film érzelmes utazásra invitál, amelyben a néző a családok, a barátok és az ellenségek szemszögén keresztül tapasztalhatja meg, milyen volt Amerika hőskora.

Kultúra: Magyar Tavak Fesztiválja

Mikor: Június 28-29., péntek, szombat

Hol: Kápolnásnyék

A Velencei-tó partján kezdődik idén a Magyar Tavak Fesztiválja. Június 28-án, pénteken a kápolnásnyéki Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon gálakoncert lesz. Miklósa Erika mesterképző énekiskolája, a Kvintesszencia hallgatói mutatkoznak be. A nyáresti koncert-talkshow repertoárja a klasszikus szerzők mellett a jazz és a könnyűműfajok, a musical és az operett, de még a magyar nóták műremekeit is felvonultatja.

Június 29-én, szombaton indul a Tour d’Opera névre hallgató biciklis kirándulás. A Velencei-tó térségének legszebb pontjain a koncertek mellett zenei betétekkel tarkított, egynapos tókerülő túrán négy állomást érintenek majd a résztvevők.

Kultúra: Az ókori Kína kincsei – A Jáde Császárok Kora

Mikor: június 30-ig

Hol: Csók István Képtár

A nagy érdeklődésre való tekintettel a nemzetközi tárlatot június 30-ig, vasárnapig meghosszabbították. kiállításon az érdeklődők ókori kínai tárgyakkal ismerkedhetnek, melyek szemléltetik a korabeli mindennapokat, a temetkezési szokásokat, bemutatják az uralkodókat, valamint a Kína határán élt nomád népeket is. A kiállítás egyik különlegessége a Dél-Kínából származó, a Chu állam egyik uralkodójának jádepáncélja. Infók ide kattintva elérhetők.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek