Ezek az appok merítik a telefon akkuját a legjobban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Unsplash/TylerLastovich
Ezek az appok merítik a telefon akkuját a legjobban

Kétségtelen tény, hogy telefonunk akkumulátora még nem napelemes, bár lehet, az sincs már messze. Addig is be kell érnünk azzal, hogy a mai modern okostelefonok akkuja közel sem bírja annyi ideig, mint anno a Nokia 3210-é tette azt.

Sokan sokféle módon próbálnak meg tenni azért, hogy okostelefonjuk kibírja a nap végéig és ne maradjanak online lehetőségek nélkül. Hiába a mai tepsifonok óriási, akár 5000 mAh kapacitásra hizlalt teljesítménye, még így is kevés tud lenni időnként, melynek nem feltétlen csak az akku limitált mérete a gátja.

Egyrészt mi felhasználók a végletekig kifacsarjuk telefonunk utolsó csepp töltöttségét is. Másrészt a telepített alkalmazások szinte falják az energiát még akkor is, ha sötét a telefon kijelzője. Ez jó eséllyel az ára annak, hogy a nap minden percében online lehessünk.

Az amerikai TechEngage szakértői összegyűjtötték azokat az alkalmazásokat, melyek leginkább merítik egy átlagos okostelefon akkumulátorát. A listán nem meglepő módon a közösségi alkalmazások vannak túlsúlyban:

  • Snapchat
  • Netflix
  • YouTube
  • Facebook
  • Messenger
  • WhatsApp
  • Google News
  • Flipboard
  • BBC News
  • TikTok

Ezen alkalmazások jelentős része túl gyakran frissít a háttérben annak érdekében, hogy soha ne maradjunk le egyetlen egy történésről sem. De ugyanez igaz a chatprogramokra. Ha nem frissítenének a zsebünkben is, sose kapnánk meg azt a megannyi fontos üzenetet azonnal. Az, hogy ezeket az appokat nem használjuk az akku töltöttségének a kímélése érdekében, nem is lehet alternatíva. Talán azzal tudunk egy kicsit játszani, hogy amikor eltesszük a telefont (bár ilyen nem is létezik…) akkor  kilőjük előtte az alkalmazásokat, hogy legalább akkor ne merítsék az akkut, ha nem nézzük a képernyőt.

Kapcsolódó
Nem áprilisi tréfa: Tavihar viharjelző okostelefonokra

Az idei húsvét kicsit bolondosra sikeredett, lévén a húsvéthétfő bolondok napjára esett, melyet az időjárás sem hagyott szó nélkül a maga közel 30 fokos meglepetésével. De április 1-je nem csak ezért érdekes.

Mi felhasználók abban nem vagyunk, de nem is tudunk érdekeltté válni, hogy ezeket az appokat kevésbé használjuk. Nem is ez a célja a szoftverfejlesztőknek. De egy kicsi odafigyeléssel tehetünk azért, hogy az akku tovább bírja. Például egy Google Maps-es navigáció után célba érve lőjük ki az alkalmazást, hogy ne fusson a háttérben a GPS és a térkép app, és ne várja feleslegesen a tovább indulást.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek