1 hónapnál régebbi cikk

Bringázz a Balaton körül a BB365 app segítségével!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Unsplash/Mattia
Bringázz a Balaton körül a BB365 app segítségével!

A biciklizés reneszánszát éli és ebben nem csak az segít, hogy a modern kor vívmányát képviselő elektromos meghajtású e-biciklik népszerűsége talán-talán kicsit mérsékli majd kezdeti magas bekerülési költségét.

A biciklizés régen is népszerű volt, bár az urbanizáció, mint folyamat nem igazából tett jót eme közlekedési módnak. A nagyvárosok hétköznapjaiban igazából csak az elmúlt évtizedben jelent meg újból, mint valós közlekedési eszköz. Korábban inkább csak a gyerkőcök hétvégi játékaként tekintettünk a drótszamárra. Azonban mióta a bicikliutak is nagy számban tekeregnek az országutak mellett, egyre jellemzőbb, hogy már munkába is ezzel mennek sokan. Sőt, maga a biciklizés már kikapcsolódási formaként is jelen van sokak életében. Ez persze nemcsak a mozgáskultúra végett lehet igazán hasznos, hanem a közlekedés és a közösségi közlekedés végett is.

Tekerj a Balaton körül!

Mi sem mutatja jobban a biciklizés népszerűségének a növekedését, hogy a bicikliutak szaporodásán túl, az erre épülő turisztikai és infrastrukturális fejlesztések is szaporodnak. Egyre több a bicikliutak mentén a kerékpárosok igényeit kiszolgáló vendéglátó egység, szervizpont, pihenő. És egyre több olyan digitális fejlesztés is akad, mely egyrészt a bringával kirándulókat célozza kínálatával, másrészt népszerűsíti a hétvégi kirándulós tekerést. Ennek egyik legjobb példája a BalatonBike365 portál és applikáció.

BalatonBike365

Az alkalmazás a Balaton körül biciklivel túrázókat, kirándulókat segíti. Az appban elérhető több, mint 800 km bringázható út a Balaton körül, 3 balatonparti szolgáltató központ és 48 kiemelt balatoni túraútvonal. Célpontok tekintetében pedig többezer POI közül válogathatunk, mint kiemelt helyszín.

A BB365 segítségével navigálhatunk ajánlott túrákon vagy akár az általunk összeállított útvonalakon is és közben felfedezhetjük a kiválasztott túraútvonal közelében található látnivalókat. Sőt, az alkalmazásba történő bejelentkezést követően barátaink helyzetét is nyomon követhetjük a térképen, és tekeréseink adatait is rögzíthetjük.

Kapcsolódó
Elindult az új online menetrendi alkalmazás: EMMA

A közösségi közlekedés egyik fontos eleme, hogy tudjunk vele előre tervezni. Ehhez persze az is szükséges, hogy ne csak a közlekedés álljon az utazók rendelkezésére, hanem egy átfogó utastájékoztató rendszer is.

A BB365 applikáció ingyenesen letölthető és használható akár iOS, akár Android okostelefonon. Az app szolgáltatásait regisztrációt követő bejelentkezéssel lehet teljes mértékig kihasználni, azonban regisztráció nélküli használatra is van lehetőség.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek