1 hónapnál régebbi cikk

Felajánlások a mentőknek - a mindennapi feladatok ellátását teszik komfortosabbá az eszközökkel
·Egészségadomány·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Felajánlások a mentőknek - a mindennapi feladatok ellátását teszik komfortosabbá az eszközökkel
·Egészségadomány·Utolsó frissítés: undefined

Különböző hasznos, a mindennapi munkát elősegítő és komfortosabbá tevő eszközökkel gazdagodtak a velencei mentőállomás dolgozói. A felajánlás a JóPont Alapítványtól érkezett, akik minden alkalommal igyekeznek más és más szervezetet támogatni.

Az Országos Mentőszolgálat velencei Mentőállomásának munkatársai örülhettek kedd délután azoknak az eszközöknek, amelyek a mindennapi munkájukhoz nyújtanak jelentős segítséget. Mint Jászkuti Ákos, a mentőszolgálat regionális igazgatója elmondta, a felajánlások egy, a mentőállomással már hosszú évek óta együttműködő társaság jóvoltából érkeztek és nagy segítséget jelentenek a mentőknek.

"Amit kaptunk az egy súlyos sérültek rögzítéséhez segítséget nyújtó úgynevezett head-block, mely a lapát hordágynak, gerinc hordágynak kiegészítő eleme- ez részben a biztonságos betegszállítást, részben pedig a beteg kényelmét is hivatott szolgálni, mikor teljes teströgzítést kell alkalmazni" – mondta el Jászkuti Ákos, a Közép-dunántúli Regionális Mentőszervezet regionális igazgatója.

Ezen kívül a mentőállomás kettő darab felnőtt és kettő darab gyermek pulzoximéterrel, valamint égési kötszerekkel gazdagodott. A mentőállomás mindennapjait innentől kezdve egy mosogatógép is segíti, valamint érkezett egy 150.000 forintos támogatás is, amely a velencei mentőalapítvány kialakításában fog segítséget nyújtani.
Mint Jócsák Éva, a felajánló JóPont Alapítvány kuratóriumának tagja fogalmazott, ez utóbbival kapcsolatban alapítványuk az adományboltjaik bevételéből teremti elő az ehhez hasonló akciókhoz szükséges összegeket.

"Ez az összeg ahhoz fog hozzájárulni, hogy tudjanak egy jótékonysági alapítványt létrehozni, kifejezetten a velencei mentőállomás munkájának a támogatására, ezzel a helyi közösségből is fognak tudni közvetlenül saját maguknak támogatásokat szerezni, úgyhogy a fehérvári és környékbeli lakosok is hozzá tudnak járulni az itt folyó munkához" – fogalmazott Jócsák Éva, a JóPont Alapítvány kuratóriumának tagja.

A JóPont Alapítvány egyébként minden alkalommal olyan ügyeket igyekszik támogatni, amelyek lokálisan, a vármegyén belül járulnak hozzá különböző környezetvédelmi vagy karitatív célok megvalósításához.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek