1 hónapnál régebbi cikk

Ne hagyd, hogy a nap bekergessen a házba, gondoskodj árnyékolásról!
Fehérvár Médiacentrum fotója
napvitorlawebshop
Ne hagyd, hogy a nap bekergessen a házba, gondoskodj árnyékolásról!

A teraszokat második nappaliként használhatjuk a nyári hónapok alatt, és helyet adhatnak pihenésnek, szórakozásnak, grillezésnek és óriási lakomáknak, vagy a reggeli elfogyasztásának, ha megfelelő kényelemről és árnyékolásról gondoskodunk.

Komoly fejtörést okozhat, hogy milyen típusú árnyékolóval oldd meg a nap, és esetleg az eső elleni védelmet, illetve milyet válassz, hogy napos-szeles időben is élvezhesd az árnyékát. Persze a költségekről sem lehet megfeledkezni, ahogy arról sem, hogy tudod-e házilag telepíteni. Létezik olyan megoldás, amely mindezen feltételeknek megfelel? Vajon a népszerű árnyékoló teraszra, a napvitorla ilyen?

Az ideális árnyékoló nyomában

Hogy kinek mi az ideális, az több tényező függvénye, részben meghatározza az árnyékolandó terület elhelyezkedése, fekvése, nagysága, formája, továbbá az igények, a rendelkezésre álló költségvetés. 

A napernyőket senkinek sem kell bemutatni, egyszerűen használható, mobilizálható szerkezetek, amelyek változatos színekben, méretekben és ma már különböző formákban állnak rendelkezésre. A szél azonban hamar tönkreteheti, és akkor is bajban vagy, ha nagy területre keresel árnyékolót, mert a vendéglátóhelyeken használt óriási változatok bizony sokba kerülnek. 

A mediterrán tájak hangulatát idéző napellenzők kényelmes és tökéletes megoldást nyújtanak akkor is, ha egy nagyméretű terasz árnyékolására keresel megoldást. Nagy hátrányuk azonban, hogy felszerelésük szakember segítségét igényli, és mélyen a zsebedbe kell nyúlni, ha ilyet szeretnél. 

A legjobb, ami a terasszal történhet

Ha tehát nem szeretnél csillagászati összeget költeni rá, mégis dekoratív, elegáns megjelenésű és tartós, egyszerű árnyékoló szerkezetet keresel, érdemes megismerned a napvitorlákat!

Biztosan láttál már kecses, légies megjelenésű napvitorlákat magánházak vagy vendéglátóhelyek teraszain, kertjében, hiszen az utóbbi években sokak választása esett ezekre. Ahogyan a név sejteti, hajók vitorláira emlékeztetnek. Dekoratívak, minden környezetbe illenek, változatos színekben és méretekben kaphatóak, és több darab egymás mellé sorolásával óriási területek is lefedhetőek. Minőségi anyagok és előírás szerinti használat esetén rendkívül tartósak, ellenállnak az UV-sugárzásnak, a csapadéknak, a szélnek.

Egyszerűen nagyszerű

Miért fizetnél a telepítésért, ha házilag is egyszerűen megoldhatod? Nem kell a szakikra várni, megvásárlás után azonnal installálhatod, és élvezheted az árnyékát. 

Szinte bárhová felszerelhetők, erkélyekre, teraszokra, kertekbe, medencék partjára, játszóterekre, strandokra, sportpályákra, parkolókba és számos más helyre a kreativitásod szerint. Rendkívül egyszerű szerkezetről van szó, háromszög vagy négyszög kivitelben kapható, a ponyvát a sarkainál rögzítve kell kifeszíteni. Az igények szerint a napállásnak megfelelően szabályozható, leeresztése és újbóli kifeszítése gyors. 

Ha a természetes árnyékhoz hasonló, jól szellőző árnyékolót szeretnél, válaszd a napvitorlát!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek