3 évnél régebbi cikk

Higiénia a falakon is
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Higiénia a falakon is

A higiénia napjainkban nagyobb jelentőséget nyert, mint valaha. Olyan helyiségekben, ahol sok ember fordul meg, a falak tisztán tartására, a falburkolatok egészségesen tartására is nagy hangsúlyt kell fordítani.

Szerencsére erre már sokféle lehetőség kínálkozik a lehetőségeknek és elképzeléseknek megfelelően. Az egyes falfestékek mechanikai ellenálló képességét szabványok rögzítik, és ha kiválasztunk egy terméket a festékboltban, tanúsítványt is kapunk mellé, milyen tisztítószereknek áll ellen, hogyan tudjuk szükség esetén akár fertőtleníteni is.

"Nem csak kórházakban fontos ez, hanem élelmiszeriparral foglakozó üzemekben, vagy akár éttermi, üzemi konyhákon, hiszen a zsírfoltokon a fertőzés is megtelepedhet. - részletezte Keresztes Tibor, az egyik fehérvári festékszaküzlet tulajdonosa. - Otthoni körülmények között például egy szervátültetés után, amikor a beteg hazamegy, tiszta teret kell számára kialakítani, a falaknak is bírniuk kell a rendszeres mosást.”

Hogy egy festék mennyire tűri a súrolást, mosást, mennyire áll ellen a baktériumoknak, azt szakszerű bevizsgálás után engedélyek bizonyítják, melyek segítségével különböző kategóriákba sorolják őket.

A sima diszperziós festéket a klór, lúg megmarja, de vannak vegyszeresen mosható, sőt súrolásálló, kimondottan kórházi körülmények közé szánt festékek, amiket még műtőkben is lehet használni. Bizonyos festékek még késleltetik is a baktériumok szaporodását. De otthonra azért egy egyszerűbb, színre keverhető latexfesték is megfelel, ami kétezerszer mosható.”

További információ:
www.albafess.hu

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek