1 hónapnál régebbi cikk

Így könnyíti meg a mindennapi életünket a klíma
Fehérvár Médiacentrum fotója
123rf
Így könnyíti meg a mindennapi életünket a klíma

A globális felmelegedés hatása keményen elérte már kis hazánkat is, ami az elviselhetetlen nyári hőhullámokat illeti. Egyre magasabb hőmérséklettel tombol a nyár, és egyre hosszabbak a kánikulai időszakok, amik megterhelik a szervezetet. Ebből a szempontból pedig a klíma sokszor lételemnek számíthat.

A régebbi időkben luxuscikknek tartott légkondicionáló berendezések beszerelése meglehetősen borsos összeget jelentett. Ma már azonban a telepítés és a fenntartás is elérhető közelségbe került az átlagos háztartások számára is.

Nem az elérhetetlen berendezések közé tartoznak, ezért egyre több háztartás és vállalat él a klíma nyújtotta lehetőségekkel. Tarts velünk, és segítünk eligazodni a tévhitekkel kapcsolatos útvesztőben, hogy megalapozott döntést hozhass.

Tényleg olyan drága?

Néhány évtizeddel ezelőtt rettenetesen drága készülékek voltak a piacon, de a mai klíma árak már nem olyan vészesek. A technológia fejlődésével egyre hatékonyabbá vált az előállításuk, ami viszont folyamatosan hatással van a vételárra is.

Mai viszonylatban 150-200.000 forint között kiváló modellek szolgálhatják a komfort érzetünket. Persze nagymértékben függ a teljesítménytől, a kényelmi funkcióktól és a márkától is, de elérhetőek.

A pénztárcánk mérete azonban nem az egyetlen szempont, amit figyelembe kell vennünk a vásárlás során. Hiába veszünk egy olcsóbb modellt, ha a teljesítménye kevés a megfelelő eredményhez. Az igények felmérésében pedig a Hisense klíma webshop csapata készséggel segít.

Hány évet bír ki egy klíma?

Rengeteg háztartási eszközt vásárolunk életünk során, mert a gyártók már csak legfeljebb 6-8 évig garantálják a működésüket. A klímák esetében azonban még mindig érdemes hosszú távon gondolkodni, mert sokkal többet bírnak, mint a mosógép vagy a hűtő.

Nagyon fontos megjegyezni azt is, hogy a légkondi élettartama akkor garantálható, ha megfelelően van karbantartva minden évben. Ebben az esetben pedig akár 15-20 évig is élvezhetjük a munkáját, ami stabil és megbízható működést jelent.

A komfortérzet növelése miatt egyáltalán nem felesleges kiadás, emellett pedig ár/érték arányban kiváló befektetés. Az ingatlan értékének növelésén kívül az élettartama és az ára abszolút megalapozza a hosszú távú terveket.

Az éves elszámolásnál ráfizetés lesz a villanyszámla?

Hatalmas tévhit a mai technológiával készült modellek esetén, hogy a villanyszámla jelentősen megugrik a klíma bekapcsolásának pillanatában. Az átmeneti időszakban sokkal hatékonyabban és olcsóbban lehet felfűteni a lakást klímával a hagyományos fűtéshez képest.

Valójában a rezsiköltségek alacsonyabban tartására is lehetőséget nyújt a klíma, mert a téli fűtési szezonban kiegészítő megoldásként úgy alakít ki ideális hőmérsékletet, hogy optimalizálja a gázfogyasztást.

Minden tekintetben takarékos megoldásnak számít. Akár a nyári hűtés a cél, akár a téli fűtés rásegítés vagy a teljes kiváltás. A korszerű és energiatakarékos technológia egyre elérhetőbbé teszi a légkondicionáló beszerzését.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek