2 hónapnál régebbi cikk

Olimpiai bélyegek a Gárdonyiban – augusztus végéig látható a tárlat
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szeifert Richárd
Olimpiai bélyegek a Gárdonyiban – augusztus végéig látható a tárlat

Különleges bélyegkiállítással várja az érdeklődőket a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár. Az aktuális olimpiához kapcsolódóan olimpiai témájú bélyegeket lehet megcsodálni az 1952-es Helsinki játékoktól kezdődően.

A Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör jóvoltából immár folyamatosak a különböző témájú bélyegkiállítások a művelődési házban, az olimpiát megelőzően például egy másik nagy sportesemény került a fókuszba bélyegek formájában.

"2023 óta folyamatosan, havonta cserélik ezeket a gyűjteményeket. Ezek mindig az aktualitásokról szólnak. Jelenleg olimpiai bélyegek láthatóak itt, de előtte a foci EB volt a téma, hogyha pedig mesés projektünk van, akkor mesés bélyegeket is hoznak számunkra" – mondta Szilvási-Grund Helga, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója.

Laczi Zoltán a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör elnöke elárulta, hogy a kiállítások kapcsán első sorban a gyerekeknek szeretnék bemutatni a bélyegeket és felhasználási módjukat.

"2018-ban, amikor a Városi Bélyeggyűjtő Kör végiggondolta, hogy hogyan lehet népszerűsíteni, bemutatnia bélyegeket, akkor azt szerettük volna elérni, hogy magát a bélyeget, de a bélyegnek a felhasználását is meg tudjuk ismertetni. 2023-ban ötlöttük ki, hogy a tollpihe meseíró pályázathoz mi szeretnénk csatlakozni, az intézmény nagy örömmel vette és 2013 óta folyamatosan bélyegbemutatókkal, a gyermekeket érdeklő anyagokkal jelentkezünk itt az intézményben" – fogalmazott Laczi Zoltán.

A most kiállított bélyegek nem csak a nyári, hanem a téli olimpiákat is bemutatják 1952-től egészen 1976-ig, a tárlat pedig augusztus végéig lesz látható a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek