1 hónapnál régebbi cikk

Bartalis István visszatér a válogatottba, a Bajnokok Ligájában pedig legyőzné testvére csapatát
Fehérvár Médiacentrum fotója
Soós Attila/fehervarav19.hu
Bartalis István visszatér a válogatottba, a Bajnokok Ligájában pedig legyőzné testvére csapatát

A Hydro Fehérvár AV19 klasszisa nem volt ott, amikor a válogatott kiharcolta a feljutást az A-csoportba, de az olimpiai selejtezőn ismét játszik. A Volánnal az osztrák ligára és Bajnokok Ligájára készül, utóbbiban a Lausanne-nal is találkozik, amelynek egyik edzője az öccse, Balázs.

A Hydro Fehérvár AV19 csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, jól fogynak a bérletek az új Alba Arénába, ahol ősztől Bajnokok Ligája (CHL) meccseket is láthatnak a szurkolók. A CHL-ben két csehországi meccs (Pardubice, Prága) után szeptember 12-én a Färjestad Karlstad, két nappal később pedig a Lausanne ellen itthon játszik a Volán. Kaphatók kombinált bérletek, amelyek ezekre a meccsekre is érvényesek az osztrák bajnokik mellett.

A CHL-ben a tisztes helytállás a reális elvárás, hiszen nagyon erősek az ellenfelek. De ezek, valamit a válogatott olimpiai selejtezői jól szolgálják, hogy a két fronton is érintett fehérvári játékosok megfelelően felkészüljenek a fő feladatra, ami idén is a rájátszásba jutás az ICEHL-ben.

Augusztus 23-án a szlovák bajnok Nyitra ellen játszik itthon edzőmeccset a Hydro Fehérvár AV19, Gál Péter Pát klubelnök ezzel kapcsolatban büszkeségének adott hangot, hiszen méltó nyitánya lehet az új arénában az új idénynek. A csapattól pedig azt várja, hogy megmutassa azt az arcát, ami alapján érdemes lesz szurkolni neki a CHL-ben és az osztrák ligában is.

Szélig Viktor általános igazgató elmondta, egyelőre kilenc légiós hely telt be a lehetséges tízből, és a karakterek alapján bizakodva várják, hogy méltón képviselje az európai kupában is a ligát és a magyar hokit a Volán. De a fő cél a play-offba jutás, ami szerinte idén nehezebb lesz, mert az osztrák ligában minden csapat erősödik. Ezért az alapszakaszra kell koncentrálni.

Örömmel jelentették be, hogy a Fehérvár csapatkapitánya, Hári János 2029-ig meghosszabbította szerződését. A keretbe visszatért Erdély Csanád, ide igazolt Sebők Balázs, vagyis válogatottakkal erősített a Volán. Bartalis István is újra válogatott lesz, miután a center által korábban nehezményezett körülményekben változások történtek. Erről is beszélt az interjúban, amit vele készíttetünk.

"A válogatottal kapcsolatban korábban azt mondtam, amíg vezetői szinten nem lesz változás, nem szeretnék szerepelni. Ezek a változások megtörténtek, már előtte megkerestek, megkérdezték, milyen változásokra gondoltam.

A vége az, hogy visszatérek, és örülök, hogy újra a srácokkal lehetek. Természetesen szívesen ott lettem volna, amikor feljutottak, de már előtte hoztam egy döntést, mert sok dologgal nem voltam megelégedve. De ez már a múlt. Jövő pénteken kezdjük a válogatottal a felkészülést, lesz egy edzőmeccsünk Ukrajna ellen, utána pedig a három olimpiai selejtező Pozsonyban. "

A Hydro Fehérvár AV19 a CHL-ben a cseh Dynamo Pardubice és Sparta Prague, a svéd Färjestad Karlstad és a svájci Lausanne HC ellen játszik. A svájci csapat edzői stábjának tagja Bartalis István testvére, Balázs, a Volán klasszisa pedig természetesen különlegesnek tartja, hogy az öccse ellen is meccselhet. "A Bl-ben sokkal magasabb szintén lévő csapatokkal fogunk találkozni.

Az öcsém csapata ellenit szeretném megnyerni, hogy utána mondhassam neki… Édesapánk nagyon büszke lehet, hogy mindketten ilyen magas szinten szerepelünk.

A CHL-ben a helytállás a cél. Mire elkezdődik az osztrák liga, túl leszünk hat Bajnokok Ligája-meccsen és a válogatottal is három A-csoportos szintű találkozón, amiknek kicsit magasabb lesz a tempója, mint a ligában megszokott, ezek pedig előnyünkre válnak a későbbiekben. A CHL-ben papíron nincs esélyünk egyik ellenfél ellen sem, de nekik is lehet rossz, nekünk jó napunk, mindent meg fogunk tenni, hogy meccseket nyerjünk."

Bartalisnak nyáron megszületett a kislánya, sérülésből felépülve a családdal töltötte az elmúlt hónapokat. Most azt mondja, a külföldről hazatérő magyar klasszisok jelenthetik hosszabb távon is a Volán igazi erejét, és erre a szezonra egy jól variálható keret állt össze.

"Az osztrák ligában szeretnének kicsit több meccset nyerni, mint tavaly, az klubrekord lenne. A rájátszásban pedig mindenki szeretne a lehető legtovább jutni. A top hatban helyezném el  most a csapatot, de nagyon sok összetevője van annak, végül hogy sikerül egy szezon."

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek