Fa székek karbantartása: tippek a hosszú élettartamért
Fehérvár Médiacentrum fotója
freepik
Fa székek karbantartása: tippek a hosszú élettartamért

Akármilyen minőségi alapanyagokból is készítenek el egy fa széket, felülete ápolásra szorul. A fa természetes tulajdonságai miatt az idő múlásával veszít nedvességéből, megkezdődik a száradás folyamata, ami repedezéshez vezethet. Ez egy teljesen normális folyamat, ám le lehet lassítani annyira, hogy csak sok-sok idő múlva jelenjenek meg az első repedések a fa bútoroknál – hiszen ez nem csak a fa székekre igaz. Cikkünkben főként erre a témára koncentrálunk, de néhány egyéb tudnivalót is olvashatsz a fa székekről általánosságban.

Miért jobb választás egy fa szék, mint egy fém, vagy egy műanyag?

A faanyag természetes szépségével nehezen vetekszik a fém vagy a műanyag, az időtállóságról és a környezetbarát tulajdonságairól már nem is beszélve. A fa bútorok melegséget és harmóniát árasztanak szinte bármely enteriőrben, míg a fém darabok kissé indusztriális hangulatot teremthetnek a beltérben. A műanyag bútorok kevésbé tartósak, és elég messze állnak a környezetbarát megoldásoktól. A fa székek ezzel szemben "lélegeznek", így alkalmazkodnak a hő- és páraingadozáshoz, melynek eredményeképpen kevésbé merevek a másik két említett típusnál.

Fa székek karbantartása: mit tehetsz azért, hogy hosszú ideig megőrizzék fa székeid élettartamukat?

Mint ahogyan az egyéb fából készült bútorok és felületek esetében, úgy a fa székeknél is fontos, hogy figyelmet fordíts a felületek szakszerű ápolására. Nem ördöngösség, hiszen csak egy puha, száraz rongyra és némi bútorápoló olajra van szükség hozzá, így sokáig megőrizhetik a fa székek is szépségüket, minőségüket, így erre is érdemes figyelned a fából készült székek karbantartásánál. Ha azt tapasztalod, hogy apró repedések és karcolások jelennek meg, könnyedén javíthatsz a bútor állagán: válassz finom csiszolópapírt, és óvatosan csiszold át a problémás területeket. Ezután használj faápoló szert, és olyan lesz a felület, mint új korában!

Kinek és milyen helyiségekbe ajánlott leginkább a fa szék?

A fa székek ideális választást jelentenek azok számára, akik értékelik a természetes anyagokat és a tartósságot. Különösen jól mutatnak étkezőkben, nappalikban vagy akár dolgozószobákban, ahol melegségük és eleganciájuk hozzájárul az otthonos légkör megteremtéséhez.

A fa székek bárhol jól mutatnak, legyen az a nappali, egy rendelő, egy vendéglátóegység, vagy akár egy terasz. Azok számára lehet a legideálisabb választás, akik mindenképpen a természetes anyagokat és megoldásokat részesíti előnyben, és nem szeretnének megalkudni, valamint hosszú távú, minőségi megoldást keresnek a lakásba. A fa székekkel az otthonos légkör garantált!

Hosszú lenne listába szedni, hogy milyen előnyei vannak a fából készült székeknek, hiszen nem csak kényelmesek és esztétikusak, de megfelelő ápolás mellett évtizedekig kiszolgálják a lakásban élőket. A fa természetes anyagának köszönhetően természetközeli, harmonikus, barátságos környezetet biztosítanak bármilyen helyiségben, és a natúr változatok könnyedén illeszkednek bármilyen enteriőrbe. Az elegancia és a minőség nem is kérdés, ha úgy döntesz, hogy fa székeket vásárolsz otthonodba!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek