1 hónapnál régebbi cikk

Összefogás Kittiért - Jótékonysági Tánc Gála lesz vasárnap Szárazréten
·Programoktánc·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fehérvári Tánc Szövetség
Összefogás Kittiért - Jótékonysági Tánc Gála lesz vasárnap Szárazréten
·Programoktánc·Utolsó frissítés: undefined

Sport, Rock and Roll, klasszikus, balett és néptánc csoportok, egyesületek fogtak össze az Almássy-telepen történt súlyos nyári tűzeset legfőbb károsultjáért és családjáért.

Elsőként, még augusztusban a Fehérvár Enthroners amerikaifutball-csapata segített a székesfehérvári Almássy-telep egyik négyemeletes házának legfelső szintjén bekövetkezett lakástűz fő károsultjának, egy tizenéves lánynak, Kittinek - aki tagja a Koronázók cheerleadereinek - és családjának a Prágai Oroszlánok elleni mérkőzésük bevételével. Most a város táncosai fogtak össze, hogy egy, a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Ház színpadján szeptember 22-én, vasárnap 17.00 órakor kezdődő jótékonysági gála keretében gyűjtsenek minél több támogatást az ifjú, súlyos sérüléseket szenvedő hölgynek és családjának, akiknek otthona teljesen a pusztító tűz martalékává vált.

Az eseménnyel kapcsolatban a Székesfehérvár Táncművészek Szövetségének elnöke, Bartha László elmondta, hogy amint értesültek a sajnálatos tűzesetről, rögtön megfogalmazódott bennük a cél, az akarat, hogy valamilyen módon segíteni tudjanak Kracsun Kittinek és családjának.

"Kitti már kicsi gyerek kora óta táncol, hosszú évek óta a fehérvári táncos közösség tagja, mint ahogy a húga is. Ezért sem volt kérdés, hogy egy ilyen összefogással segítsük-e őket. A Kracsun lányok táncos csoportjai mellett Székesfehérvár számos táncműhelye fogott össze első szóra, és nekiált megszervezni a Jótékonysági Tánc Gálát, hogy lehetőleg minél több támogatást gyűjthessen össze közösen."

Ezek a táncműhelyek a következők:

- Alba Regia Táncegyesület
- Álomtánc Hajnival
- Forquality Studio
- Főnix Rock and Roll SE
- Free Spirit Dance
- Frenergy Fit KSE
- Hajnal Mozgástér
- Laguna KTSE
- MÁV Előre Albafit Fitkid szakosztálya
- Megadance Székesfehérvári Táncszínház Egyesület
- Step and Style Táncstúdió
- Székesfehérvári Balett Színház

A jótékonysági eseményen ezeknek a csoportoknak a táncosait láthatják majd a programra jegyet váltó nézők, egy kb. 1,5 - 2 órás előadás keretében 2024. szeptember 22-én 17.00 órától a Fektehegy-Szárazréti Szabadtéri Színpadon.

További részletek a szervező táncművészeti egyesületről, a résztvevőkről és a gáláról,

itt: Székesfehérvári Táncművészek Szövetsége

és itt:

Jótékonysági Tánc Gála 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek