5 évnél régebbi cikk

Közönségtalálkozó és új bemutató is lesz októberben a Székesfehérvári Balettszínháznál
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
Közönségtalálkozó és új bemutató is lesz októberben a Székesfehérvári Balettszínháznál

A Székesfehérvári Balettszínház társulata gőzerővel készül, hiszen októberben lesz az első három felvonásból álló estje a most már intézményi formában működő táncműhelynek. A Bolero című esten öt kortárs táncszínházi darabot visznek színre három felvonásban. Az előadás előtt közönségtalálkozóra invitálják az érdeklődőket.

Hetek óta kibővített létszámmal dolgozik a Székesfehérvári Balettszínház társulata a Malom utcai próbateremben, hiszen immár tizenhárom táncművész és hét gyakornok alkotja a csapatot. Így cselekményes baletteket is színre tudnak vinni. Hamarosan pedig a társulat első három felvonásból álló estjét láthatja a közönség: „Október 16-án 19 órakor a Vörösmarty Színházban lesz látható a következő estünk Boleró címmel. Itt ismét több egyfelvonásost láthat a közönség. A felvonások esetében nem egymásra épülő történetről beszélünk, hanem különálló előadásokról. Ezeket egy-egy szünet választja el egymástól. Lesz egy vadonatúj egyfelvonásos balett, ez a Zárt függönyök címet viseli.” – mondta el a próbán Egerházi Attila, a Székesfehérvári Balettszínház igazgatója.

A Zárt függönyök című egyfelvonásosban tíz táncost láthat majd a nagyérdemű. Természetesen szétnyílik majd a függöny, és egy ismeretlen-ismerős világra csodálkozhatunk rá: „Nem kevesebbről, mint rólunk, emberekről szól a darab, hogy mi végre vagyunk itt a földön. Mindezt a költészet nyelvén mondja el. A zenei világa is erősen költői. Nagyon komoly szakmai és művészi kihívások elé állítja a társulatot.” – árulta el Egerházi Attila.

Az első felvonás a Blablabla című balettal indul, ami humoros módon tárja a hétköznapok problémáit a nézők elő. Az est második darabja, az Aquarell szivárvány egy keserédes hangulat, a felvonást záró Csókok pedig vidám tánc-puzzle. A második felvonásban a Zárt függönyök című produkció látható. Az estet lezáró harmadik felvonásban a Rúzs című darab Ravel Bolerójának elementáris zenei megnyilvánulásait fogalmazza tánccá.

A nagyközönség ebben az évadban október 16-án találkozhat először a társulattal. Az új bemutató előtt közönségtalálkozót szerveznek, ahová várnak minden érdeklődőt, akik szeretnének jobban megismerkedni a balett világával, szívesen találkoznának az alkotókkal, táncosokkal. A közönségtalálkozó este negyed hétkor kezdődik a Vörösmarty Színház kávézójában.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek