2 hónapnál régebbi cikk

Szerdán Mexikó ropta - ilyen fergeteges hangulat volt a Folkesten
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss-Dávid Renáta
Szerdán Mexikó ropta - ilyen fergeteges hangulat volt a Folkesten

A 2024-es Királyi Napok Néptáncfesztiválon bőven válogathatunk a kiváló tánc-és zenekultúrák legjavából: szerda este a RitMusa Zenekar és Mexikó mutatkozott be a közönségnek a Táncházban.

A Ritmusa Zenekar a művészete által magával ragadó magyar és cigány népzenei fúziót tárt elénk a hét közepén. Vérpezsdítő ritmusokkal felejthetetlen élményt nyújtott a közönségének.

A zenekar mottója, hogy energiájával és szenvedélyével olyan emlékezetes pillanatokat szeretne teremteni, amivel a közönségük szívébe lophatja magát. A zenekar tagjai egy része Pest megyei, másik fele pedig Borsod megyei kötődésű. Az együttes az elmúlt 3 évben közel 100 élő koncertet adott az ország különböző pontjain. 2021 márciusában jelent meg a zenekar első albuma: Szívünk Ritmusa. 

Az est másik fellépője a mexikói csapat volt, amely nemcsak országuk megannyi gyönyörű látnivalójával, turisztikai különlegességeivel büszkélkedhet, régóta bizonyos, hogy tánc és-zenekultúrájuk is széles körben kedvelt és elterjedt.

Szerda este is megtapasztalhattuk ezt az izgalmas kultúrát: produkcióikkal, látványos formációjukkal és szemet gyönyörködtető népviseletükkel a mexikóiak egészen egyszerűen elkápráztatták a Malom utcai Táncházba érkező közönséget.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek