7 évnél régebbi cikk

Mindenki tanuljon meg diszkótáncolni a YouTube-ról! Most!
·Kulttánc·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaMindenki tanuljon meg diszkótáncolni a YouTube-ról! Most!
·Kulttánc·Utolsó frissítés: undefined

Tudtam én, hogy a YouTube mindenre jó. Egy ideje már nem is a Google-ben keresek, ha valamit meg akarok tudni, hanem rögvest a kistesóhoz fordulok. De az, amit a minap találtam, még engem is váratlanul ért: tanulj meg diszkótáncolni az internetről! Nosza, tanuljunk.

Péntek este van, vége a napnak, meg úgy néz ki, hogy az évnek is. Idén már nem írok többet, egy rohadt szót sem - gondoltam felelőtlenül. Aztán beesett ez a videó, egy kedves ismerősöm döntött úgy, hogy megörvendeztet vele - helyesen.

Uram irgalmazz, hát ezt így hogy? Egy finn 50-es fazon diszkótáncot oktat. Azon túl, hogy egy megveszekedett szót sem értek az egészből, azért piszok viccesen hangzik, amikor azt mondja, hogy "yksi, kaksi" (rossz az, aki rosszra gondol: ez finnül az egy, két), és az egész annyira megbabonáz, hogy csak nézem és nézem és nézem. Ha nem tudnám magamról, hogy az egész civilizált világnak jobb, ha az én táncolásom kimerül a bárpult masszív támasztásában, esküszöm, hogy ez lenne az a pillanat, amikor megtanulnék diszkótáncolni. Ezért:

Őszintén: hányszor nézted meg? Yksi? Kaksi? Akkor haladjunk tovább, van még ebben a dologban kraft. És most szezonja is van, mert mikor, ha nem szilveszterkor kell mindenkinek igazán a táncparkett ördögének lenni. És nem csalódtam, íme egy újabb varázslatos darab. Itt különösen az egyes lépések és mozdulatok elnevezésére hívnám fel mindenkinek a figyelmét.

Zárjuk ezzel a csodával az oktatófilmek sorát. Érthetetlen, hogy mi visz rá embereket arra, hogy ilyen videókat készítsenek. Csak a jószándékra tudok gondolni, ami alapvetően dicséretes, még ha így tippre a videót eddig félmillió alkalommal megtekintő embertömeg jelentős része inkább a hölgy szaró galambra emlékeztető totyogásán mosolygott vagy nem találta iziben a "Tovább" gombot. Más magyarázat nincs erre.

Végezetül mutatnék egy videót, hogyan is táncolnak a profik. Ha elfelejtettük volna, akkor ez a szimpatikus dél-koreai fiatalember 2.7 milliárd klikket csak összehozott ezzel a videóval. Tanulság: azért ha igazán botlábú balfasz sztár vagy, még ízléstelenül sok pénzt is kereshetsz vele. 

Hát így múlt el 2016. Remélem, a kétségbeesetten táncolni vágyóknak valamelyik videóval tudtam egy kicsit segíteni. A többieknek BÚÉK.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek