Szoros meccsen kapott ki a Volán Svédországban
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Ola Westerberg
Szoros meccsen kapott ki a Volán Svédországban
·Sportjégkorong·Utolsó frissítés: undefined

A fehérvári hokisok a BL (CHL) csoportkörében újabb svéd együttest izzasztottak meg, mégpedig az egyik tavalyi döntőst, amely csak a végén nyugodhatott meg a becsülettel harcoló Ördögök ellen.

Ötödik mérkőzésén is vereséget szenvedett a jégkorong Bajnokok Ligájában (CHL) a Hydro Fehérvár AV19, amely a legutóbbi kiírás döntősétől a Skellefteå AIK együttesétől kapott ki kiválóan küzdve 4-2-re. A Volán 0-2 és 1-3 után is fel tudott zárkózni egy gólra, ám a negyedik hazai találatra már nem volt válasza.

Két kulcsjátékosa, Hári János és Chris Brown nélkül állt fel a svéd elitcsapat otthonában Kiss Dávid együttese, ám esélyeit növelte a tisztes helytállásra, sőt, még a pontszerzésre is, hogy a skandinávok másfél sornyi sztenderd hokisukat pihentették, a helyükön pedig fiatalok kaptak bizonyítási lehetőséget. Tévedés ne essék, ezzel együtt is a világelithez tartozó svéd jégkorong reprezentánsai voltak jóval esélyesebbek, de egy jó, nyílt meccsre mindenképpen sansza adódott a Volánnak.

A találkozó igazolta is a várakozást. Bár a vendéglátók egy takarásból leadott lövéssel (Horváth kapus semmit sem láthatott az utolsó pillanatig), majd egy emberelőnyös góllal elhúztak 2-0-ra, még az első harmad hajrájában egy szép Gaunce, Magosi összjáték végén utóbbi az átvett korongot egyből a Skellefteå ketrecébe lőve ismét nyílttá tette a meccset.

A középső játékrész elején egy rendkívül "malac" góllal nőtt újra kettőre a különbség: Arvid Lundberg lőtte rá a kékvonalról a pakkot, hogy aztán az Heikkinen nyakán (!!) felpattanva átbucskázzon Horváth Dominik feje fölött! Kicsit meg is rogyott a fehérvári csapat ettől a rendkívül szerencsétlen bekapott góltól, így a folytatásban szinte folyamatosan gyakorolhatták az emberhátrányos védekezést Kiss Dávid tanítványai, három emberelőnyével azonban nem tudott élni a legutóbbi CHL-döntős, sőt, kis híján Sebők talált be, de csak kis híján...

A záró 20 percben sokáig nem történt komoly esemény, aztán a 48. minutumban Cheek vette át szépen a Berger által szinte elé ejtett, emelt passzt, elhúzta védője mellett, majd kilőtte a hosszút. Na, ez nem malacos, ez szép gól volt! Amire aztán újabb Fortuna által megsegített svéd találat volt a válasz: Lindgren bedobókörből leadott lövése a menteni igyekvő Stipsiczről Horváthra pattant, majd vissza a védőre, végül átcsorgott a gólvonalon. Ez egy sajátságos hokis tiki-taka volt, nem éppen szerencsés kivitelben.

Nyertek tehát a már továbbjutónak tekinthető skandinávok, míg a Volán még egy próbát tehet, hogy ebben a kiírásban is legyen pontja. Október 15-én, kedden 18.30-kor a svájci Servette alakulatát fogadja az Alba Arénában. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek