Lebénult a ballagásáról hazafelé tartó abai kislány, miután egy részeg sofőr beléjük csapódott
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tények
Lebénult a ballagásáról hazafelé tartó abai kislány, miután egy részeg sofőr beléjük csapódott

A 14 éves Bogit a baleset helyszínén újra kellett éleszteni. Azóta kórházban van, lélegeztetőgép tartja életben. A gyerek képtelen beszélni, a szülők a szájáról próbálják leolvasni, hogy mit szeretne mondani.

Tragikus baleset történt még június 21-én, a 63-as főúton, derül ki a Tények riportjából. Aba közelében két autó ütközött össze, az egyik felborult, míg a másiknak a teljes eleje megsemmisült, és a légzsákok is kirobbantak. A kocsiban egy 14 éves kislány és családja éppen hazafelé tartottak az iskolai ballagásáról a szörnyű tragédia idején.

A baleset következtében Bogi deréktól lefelé lebénult, és önállóan már lélegezni sem képes. Az édesanyja megtörten nyilatkozott a lány állapotáról:

„Abban bízunk, hogy valamikor ennél talán jobb lehet az állapota, mint a jelenlegi” – mondta könnyeit visszafojtva Edit.

A szerencsétlenséget egy ittas férfi okozta, aki az autójával világítás nélkül közlekedett. A férfi járműve az ütközés után felborult, őt a tűzoltóknak kellett kivágni a roncsból, de a sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen életét vesztette.

Bogi szülei szintén megsérültek a balesetben: az édesapja enyhébb sérülésekkel úszta meg, míg az édesanyának keze és szegycsontja is eltört. Azonban a legrosszabbul Bogi járt, akinek a gerince is megsérült, és a helyszínen újra kellett éleszteni. Jelenleg a lélegeztetőgép tartja életben, és állapota továbbra is válságos. Bogi beszélni sem tud, így a kommunikáció is körülményes: a szülők a szájáról próbálják leolvasni, amit mondani szeretne.

„Most arra várunk, hogy tüdőrekeszizom műtétje lesz, és azt követően Budapesten rehabilitációra kerül sor, ahol talán a mozgásában is javulást érhetünk el” – mondta a Tényeknek az anyukája, majd hozzátette: a család számára az új körülmények teljes életmódváltást igényelnek.

„A lakást át kell alakítani, Bogi szobáját akadálymentesíteni kell. Speciális ágyra és olyan járműre lesz szüksége, amibe idővel majd be tud ülni” – mesélte az édesanya.

A szerető család mindent megtesz azért, hogy a kislány komfortosabb életet élhessen, azonban a szakemberek továbbra sem biztatnak sok jóval Bogi állapotát illetően. Az édesanya lelkileg már felkészült arra, hogy életük örökre megváltozott. 

Legutóbb szombaton szerveztek adománygyűjtést Abán a család megsegítésére, de az interneten most is folyik egy jótékonysági licit. A szervezők a befolyt összeget Bogi gyógyulására és életminőségének javítására fordítják:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek