7 évnél régebbi cikk

A magyar válogatott az egyik esélyese a vasárnap kezdődő kispályás foci-EB-nek
Fehérvár Médiacentrum fotójaA magyar válogatott az egyik esélyese a vasárnap kezdődő kispályás foci-EB-nek

Már a műfű is a helyére került a vasárnap kezdődő kispályás foci-EB helyszínén. A tornán a magyar válogatott célkitűzése az elődöntőbe jutás. Ott voltunk a székesfehérvári murvás parkolóban kialakított ideiglenes stadionban tartott pályabejáráson.

Románia érkezik címvédőként a 2016-os kispályás labdarúgó Európa-bajnokság fehérvári döntőjére. A tavalyi győztest és a további 31 résztvevőt - köztük a magyar válogatottat is - minden igényt kielégítő körülmények fogadják majd az Alba Plazával szemben, a murvás parkolóban ideiglenesen kialakított ministadionban. A mai pályabejárás idején szó szerint az utolsó simításokat végezték a kivitelezők a műfüves borításon.

Készül a műfüves borítás (Fotó Horváth Reni)

A szervezők célja, hogy egy igazi focifesztivál legyen az egyhetes rendezvényből. Ahogy Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere elmondta, annak érdekében, hogy minél több szurkoló a helyszínen követhesse az EB-t, a belépés valamennyi meccsre díjtalan lesz. Az autóval érkező nézőknek a ruhapiac területén kialakított parkolóban biztosítanak parkolási lehetőséget. A stadion környezetében kiegészítő rendezvényekkel és további szórakozási lehetőségekkel várják a közönséget, árulta el Tibor Dávid, az Országos Minifutball Szövetség elnöke. Jó hír a focirajongóknak, hogy vizsgálják annak a lehetőségét, hogy az esemény után ne azonnal bontsák el a létesítményt, hanem még valamennyi ideig a város focirajongói is kipróbálhassák, használhassák a műfüves pályát. 
 

A stadionon nem múlik majd semmi (Fotó: Horvát Reni)

A stadion és a pálya nem lehet akadálya a magyar válogatott jó szereplésének sem, jelentette ki Reveland Zoltán, szövetségi kapitány. A tavalyi Európa-bajnokság után (egygólos vereség a negyeddöntőben a későbbi ezüstérmes, akkori házigazda horvát válogatottól) idén egyértelműen a végső győzelemre is esélyes csapatok között tartják számon a házigazda magyarokat. Ennek megfelelően a célkitűzés is az, hogy Magyarország ott legyen az elődöntőben. Jenei Ottó, a válogatott csapatkapitánya sem tartja elérhetetlennek a legjobb négybe kerülést. Ahogy elmondta: a csoportból (Szerbia, Szlovénia, Törökország) szinte kötelező a továbbjutás, az egyenes kieséses szakaszban pedig már bármi megtörténhet, különösen akkor, ha a magyar csapat a várakozásoknak megfelelően teltház előtt (kb. 2500 fő) játszhatja meccseit. 

A 32 zászló már a helyére került a stadionban (Fotó: Horváth Reni)

A kispályás foci-EB hivatalos nyitóünnepségét vasárnap 16:30-kor rendezik. A nyitómeccsen 17:30-tól Magyarország a szlovén válogatottal találkozik. A kispályás labdarúgó Európa-bajnokságról szóló összes írásunkat itt olvashatod el: EMF Euro 2016.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek