7 évnél régebbi cikk

Nehezen, de győzött a magyar válogatott a fehérvári kispályás foci-Eb nyitómeccsén
Fehérvár Médiacentrum fotójaNehezen, de győzött a magyar válogatott a fehérvári kispályás foci-Eb nyitómeccsén

Magyarország 1:0-ra legyőzte Szlovéniát a székesfehérvári kispályás foci Európa-bajnokság nyitómeccsén. A mérkőzésen telt ház és jó hangulat volt, eső és rossz idő szerencsére nem. A második meccsen az oroszok nagyon megverték az olaszokat.

Vasárnap elkezdődött a 2016-os kispályás labdarúgó Európa-bajnokság. A helyszín ezúttal a székesfehérvári Alba Plaza mögötti murvás parkoló, ahol 2500 néző befogadására alkalmas ideiglenes ministadiont építettek. A házigazda magyar és a címvédő román csapat mellett további 30 válogatott érkezett a kontinensvidalra, a környék szállodái megteltek a csapatok tagjaival és az Eb-re érkező szurkolókkal. A nyitómeccsen az A-csoportban a magyar válogatott a szlovénekkel meccselt fél hattól, de az első mérkőzés előtt még egy rövid nyitóünnepséget is rendeztek. 

A szlovén csapat kezdetben veszélyesebb volt (Fotó: Horváth Reni)

Utána gyorsan jöttek azért a valódi főszereplők: a szokásos meggypiros mezben a magyar válogatott, talpig fehérben a szlovének. Az már a bemelegítésnél egyértelmű volt, hogy a meccs esélyese a magyar válogatott. Pár napja megtudhattuk, hogy Mi fán terem a minifoci? és ebből kiderült, hogy az egy meccsre, egy csapatba nevezhető játékosok maximális száma 13 fő, amit a magyarok teljes mértékben ki is használtak. A szlovének ellenben 9 mezőnyjátékossal és mindössze egy kapussal (tartalék hálóőr nélkül) kezdték meg a bemelegítést. A mérkőzésen azonban a várható erőfölényből (több csere=frissebb játékosok) sok nem látszott meg, sőt, Szlovénia kevesebb helyzetből, inkább kontrákra támaszkodva, de jóval gólveszélyesebbnek tűnt az első félidőben, ami gól nélküli döntetlennel zárult 20 perc után. 

Az első félidőben többet volt nálunk a labda, de a szlovén csapat gólveszélyesebb volt (Fotó: Horváth Reni)

A félidőben aztán jött egy tigris, az Európa-bajnokság kabalaállata, aki a Tigi (wow!) névre hallgat. A lényeg az volt, hogy végre valaki a kapuba talált: a műtigris mindkét kapuba beverte a labdát, amit a 2500 néző ujjongva fogadott. A második félidőben a csapatok ott folytatták, ahol abbahagyták, végül a 10-es mezszámmal játszó Nagy Attila góljával Magyarország a szó legszorosabb értelmében kiizzadta a győzelmet. 

A nap további eredményei:
Oroszország-Olaszország 11:0
Horvátország-Görögország 1.1
Montenegró-Ausztria 2:1

A magyar válogatott kedden este nyolckor lép pályára legközelebb, az ellenfél Törökország lesz.

A kispályás labdarúgó Európa-bajnokságról szóló összes írásunkat itt olvashatod el: EMF Euro 2016.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek