7 évnél régebbi cikk

Még lehet jelentkezni határvadásznak!
Fehérvár Médiacentrum fotójaMég lehet jelentkezni határvadásznak!

Az első két hónapban 150 000 forintot, a modulzáró vizsga után pedig már 220 000 forintot keresnek majd a határvadászok. Amellett, hogy az ország bármely rendőrkapitányságán lehet jelentkezni határvédőnek, toborzást is tart a rendőrség. Az egyenruhások a következő napokban Székesfehérváron a Holland fasoron található áruházban állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Határvadásznak minden felnőtt, büntetlen előéletű, érettségizett, magyarországi lakcímmel rendelkező magyar állampolgár jelentkezhet. A felvételi azonban nem könnyű: a fizikai és pszichikai alkalmassági mellett egy életvitel-ellenőrzésen is át kell esniük a jelölteknek. A szigorú feltételrendszer oka, hogy a kiképzett határvadászok fegyvert kapnak, hivatásos jogviszonyuk pedig különleges foglalkoztatási jogviszonynak minősül, amelyben speciális feltételeknek kell megfelelni.

Akiket felvesznek, azoknak hat hónapos gyakorlatorientált képzésen kell részt venniük, s csak a sikeres vizsga után csatlakozhatnak majd a Készenléti Rendőrség állományához. A jelöltek így hivatalosan őr-, járőrtárs rész-szakképesítéssel rendelkező határvadászok lesznek, amihez intézkedési jogosultság is jár. A Fejér megyei rendőrök a migrációs válság kezdete óta részt vesznek a határvédelemben, azoknak, akik most jelentkeznek, hozzájuk hasonló feladatokat kell majd ellátniuk.

Toborzást legközelebb csütörtökön 13-18 óra között, pénteken 11:30-tól 13:30-ig tartanak a fehérvári Holland fasornál lévő nagyáruházban, határvédőnek azonban online is lehet jelentkezni a Határvadász-képzés hivatalos Facebook oldalán

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek