7 évnél régebbi cikk

11 elképesztően kreatív halloweeni töklámpás
Fehérvár Médiacentrum fotója11 elképesztően kreatív halloweeni töklámpás

Bár az idei töklámpás szezonnak a mai nappal lőttek, azért nem árt körbenézni a világban, milyen örökbecsű darabokat készítettek mások erre a Halloweenre.

Egyre többen faragnak itthon is Halloweenre töklámpást. Bár a minden évben október 31-re eső angolszász ünnepnek leginkább a gyerekek és a hipermarketek örülnek igazán, egyre jobban megéri ilyenkor zöldségesnek is lenni. Boldog-boldogtalan nekiáll ugyanis töklámpást készíteni és ahogy az lenni szokott, mindenkinek megvan a maga jól bevált, tuti módszere. Mindeközben egy óceánnal arrébb, az Egyesült Államokban nagyon komoly tökfaragó művészek növik ki magukat, akik ezekben az őszi hetekben szétródsózzák magukat a helyi tévékben, rádiókban és online felületeken. A legismertebb közülök talán az arizonai Ray Villafane, aki a tökfaragók Lionel Messije: mindenki egy kicsit rá szeretne hasonlítani. És van is rá lehetőség, mert a mester előszeretettel oktatja a halloweeni tökfaragás csínját-bínját.

Állítólag egy átlagos (nem Villafane-féle) töklápás elkészítése kb. 20 percet vesz igénybe - a cikk szerzője egyelőre még tök-szűz -, de kötve hiszem, hogy az alábbi példányok is ennyi idő alatt készültek volna. Mindenesetre van mire rágyúrni jövőre, ha valaki egy igazán kreatív töklámpást akar majd készíteni magának. Mutatnám a legjobbakat, amiket széles ez interneten csak fel lehet lelni:

A lovacskás körhintás halloweeni töklámpás

(Fotó: saulustig.com)

Az egy gyűrű (Gyűrűk ura) halloweeni töklámpás

(Fotó:nerdgasmo.com)

A Predator halloweeni töklámpás

(Fotó: pix-geeks.com)

A pofán vert halloweeni töklámpás

(Fotó: chickensmoothie.com)

Az indián halloweeni töklámpás

(Fotó: vivas.us)

 A cipzáras halloweeni töklámpás

(Fotó: today.com)

Az almás halloweeni töklámpás

(Fotó: twistedsifter.com)

A kétarcú halloweeni töklámpás

(Fotó: styledeco.ru)

 A Halálcsillag halloweeni töklámpás

(Fotó: actuarialoutpost.com)

Az örvénylő halloweeni töklámpás

(Fotó: twistedsifter.com)

A valaha volt leggonoszabb halloweeni töklámpás

(Fotó: twistedsifter.com)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek