7 évnél régebbi cikk

Baleset baleset hátán - Erre figyeljünk az utakon
Fehérvár Médiacentrum fotójaBaleset baleset hátán - Erre figyeljünk az utakon

Tizenhat baleset történt Fejér megyében az elmúlt egy hétben. Többször a gyorshajtás és az elsőbbségadás elmulasztása vezetett karambolhoz, de tizenegy alkalommal a szonda is elszíneződött. Jöjjön pár hasznos tanács, amelyek segíthetnek elkerülni a baleseteket.

Először is figyeljünk a gumiabroncsok minőségére. Mint azt Kiss Z. Edward rendőrségi szóvivő a Fehérvár Televíziónak mondta, hiába van valakinek 10 millió forintos autója, nem sokra megy a komoly fékberendezésekkel és stabilizációkkal, ha a gumiabroncsain nincsenek rendben. A kocsik biztonságosság tétele tehát kulcsfontosságú a balesetmentes közlekedéshez, de nagyon fontos dolog az is, hogy a sofőrök figyelembe vegyék az aktuális út- és látásviszonyokat.

Az autóval közlekedőknek érdemes tekintettel lenniük a fronthatásokra is, hiszen azok nagyban befolyásolhatják a jó közérzetet és az egészségi állapotot. Különböző tünetek jelenhetnek meg, melyek bár a krónikus betegek esetében a legerősebbek, az egészségeseknek is érdemes figyelembe venniük a hideg és melegfronti hatásokat. Jó tudni például, hogy melegfront esetében az átlagoshoz képest bátrabban, hidegfrontban pedig a szokásosnál lassabb reakcióidővel vezetünk.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek