7 évnél régebbi cikk

Jó reggelt Fehérvár! Ilyen napfelkeltére ébredtünk - fotók
Fehérvár Médiacentrum fotójaJó reggelt Fehérvár! Ilyen napfelkeltére ébredtünk - fotók

Egy novemberi reggel, egy korai időpont, narancsos-rózsaszínes színekben pompázó házfalak, a távolban pedig az ébredező Nap. A Nap ébredése a tiszta égbolton kiválóan indíthat még egy hétfő reggelt is, úgyhogy most megmutatjuk, milyen volt a mai napfelkelte Fehérváron.

Hétfő. A hétnek az a napja, amit a legkevésbé várunk, és aminek alig várjuk a végét. A novemberi hétfőkre ez duplán igaz. A korán kelés fájdalmát azonban enyhítheti egy fantasztikus napfelkelte látványa, amikor kinézel az ablakon és egy pillanatra eláll a lélegzeted. Na erre lehet igazán azt mondani, hogy jó reggelt Fehérvár!

November 28., hétfő 7:15

Csoda, hogy az égitestet régen istenként kezelték, és akár egy egész vallás épült fel a tiszteletére? Egyiptomban volt Ré napisten, Ehnaton fáraó alatt viszont megszületett vetélytársa Aton, a napkorong tisztelete is, ami által a fáraó bevezette az egyistenhitet. Az ókori Görögországban, Hellaszban Héliosz , az ókori Rómában Apolló napisten szerepelt, az ókori Kínában és Japánban viszont istennőként tisztelték.  Az asztrológiában azonban egyértelműen férfias égitestként kezelik a Napot az erő, az állandóság, az energia jelképeként. És bizony-bizony, még Jézusnak is léteznek olyan ábrázolásai és szimbólumai, melyek napisten eredetére utalhatnak.

Na de térjünk vissza a fehérvári napfelkeltéhez. Mutatunk még néhány fotót az eggyel korábbi, november 4-i napfelkeltéről is, ami négy héttel korábban pénteken 6:38 körül esett meg. A látvány talán segít abban, hogy jól induljon a hét és sikerekben teljen el ez a pár nap a következő hétvégéig. 

Egy Ré és  egy Aton... 

 ...egy Apolló..

 ...és egy Héliosz Fehérváron.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek