5 évnél régebbi cikk

Székesfehérváron zárul a Tour de Hongrie
·SportTour de Hongrie·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
tourdehongrie.hu
Székesfehérváron zárul a Tour de Hongrie
·SportTour de Hongrie·Utolsó frissítés: undefined

A legnagyobb magyar kerékpárverseny június 11-én Siófokon rajtol majd. Székesfehérvár ötödször lesz rajt vagy célhelyszín a Tour de Hongrie történetében.

A negyvenedik Tour de Hongrie-n Székesfehérvárt érte az a megtiszteltetés, hogy a legnagyobb magyar kerékpárverseny befutó helyszíne legyen. A nemzetközi mezőny június 11-én indul majd Siófokról, és hat versenynap alatt 890 kilométert tesz majd meg a székesfehérvári befutóig.

Székesfehérvár ötödször lesz rajt vagy célhelyszín a Magyar Körverseny történetében. Először 1933-ban volt városunkban befutó, amikor az olasz Servadei nyert, majd 1964-ben ért célba itt a karaván, ekkor a lengyel Blawdzyn győzött. Két éve gyorsasági részhajrát fogadott Fehérvár, tavaly pedig – több mint fél évszázad után – ismét szakaszgyőztest avattak városunkban.

Az útvonal-bemutató gálát az M4Sport televíziós csatorna élőben közvetítette, ahol Eisenkrammer Károly, a verseny szervezőbizottságának elnöke elmondta, több szempontot is figyelembe vettek az útvonal kialakításánál. Tekintettel arra, hogy 2018-ban a nehezebb, hosszabb emelkedőkkel tarkított szakaszokon a magyar versenyzők is ígéretesen szerepeltek, igyekeztek az idén több emelkedőt az útvonalba iktatni. 2019-ben több helyszínen is futamokat indítanak majd az amatőr kerékpárosok számára, így a nagyközönség is átélheti majd, mi vár a profi kerékpárosokra.

Az útvonal-bemutató gálán az is elhangzott: tavaly a Tour de France felhívásához csatlakozva már hirdették a másfél méteres oldaltávolság megtartásának fontosságát, és a kampány logója az összetett győztesnek járó sárga mezen is szerepelt. Ebben az évben a kék szívecskét viszik körbe Magyarországon, a Tour de Hongrie során pedig különféle rendezvényekkel, aktivitásokkal fogják felhívni a figyelmet a közlekedésbiztonság fontosságára.

A Tour de Hongrie-val a Fehérvár Televízió is foglalkozott:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek