4 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Margaret Island, Tour de Hongrie, Magyar Szurkolói Küzdősport Gála és Men in Black
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Margaret Island, Tour de Hongrie, Magyar Szurkolói Küzdősport Gála és Men in Black
·Programokhétvége·Utolsó frissítés: undefined

Sorra dőlnek meg a melegrekordok az országban, így a hétvégén is valami hasonló turpisságra kell készülni. És ha már süt a nap, hol máshol is üthetnénk el az időt, mint a szabadban: Székesfehérvár idén is megünnepli az utolsó tanítási napot, amely során a Margaret Island és DjErnôPiaf szolgáltatja a talpalávalót, ezen kívül szurkolhattok a Tour de Hongrie befutóinak, netalántán megleshetitek A padlás című jótékonysági előadást a MOL Aréna Sóstóban.

Fehérváron túl: VII. Veszprémi Sörfesztivál
Mikor?: Június 13-17., csütörtök-vasárnap 17:00
Hol?: Veszprém, História Kert

Ki tudna ellenállni egy sörfesztivál hívó szavának? Hát ha még alig kell megtennünk pár kilométert érte. Ugye, hogy ugye. A Veszprémi Sörfesztivál - amely már javában zajlik, ugyanis június 13-án volt a nyitótánc - immáron hetedik alkalommal várja  a kikapcsolni vágyókat és természetesen a sörök szerelmeseit: a veszprémi Historia sörökön (Világos, Ír vörös, Meggy, Szilva, Ribizli, Narancs-Grapefruit, Búza) kívül számos nemzetközi és hazai sörfőzde különlegességeit is megtalálhatjátok kínálatukban, ha pedig feltöltöttétek túlélőkészleteiteket, akkor irány a nagyszínpad, ugyanis június 14-én az Ocho Macho, június 15-én a Supernem, június 16-án pedig az LGT emlékzenekar húzza el a nótátokat. A részletes programot itt találjátok.

Koncert: Helló, nyár! - Margaret Island, DjErnôPiaf
Mikor?: Június 14., péntek 19:30
Hol?: Zichy liget

Helló, halló, helló! Olyan gyorsan repül az idő, hogy az már felfoghatatlan: mintha tegnap lett volna, hogy a Wellhello (akik nemrég mutatták be a Barátom című számukat) koncertjére csapatva ünnepeltük a nyarat, most meg ismét hasonló kaliberű őrületre készülünk, amely során ezúttal DjErnôPiaf és a Margaret Island trendi nótáira tombolhattok a Zichy liget színpadán. A Helló, nyár! közös tanévzáró mulatság 2017-ben mutatta meg először, ha buliról van szó, akkor Fehérvár is rendesen odateszi magát. Akkor a The Biebers, Lotfi Begi és a Halott Pénz számai csendültek fel, tavaly pedig Fluorék alakították zúzdává az amúgy csendes Hotel Magyar Király előtti teret. Az esemény legfőbb célja, hogy a sulisok kipihenjék a tanév fáradalmait, és igazán jókedvűen indítsák vakációjukat.

Sport: VI. Magyar Szurkolói Küzdősport Gála
Mikor?: Június 15., szombat 14:00
Hol?: Köfém Sportcsarnok

Nem telhet el hétvége boksz nélkül, és ez nagyon jól van így, ugyanis fehérvári bunyósaink igencsak impozáns teljesítményekkel rukkolnak elő versenyről-versenyre.  És mivel idén a MOL Vidi FC is odatette magát, a harcosok sem maradtak adósok pofonokkal, így Székesfehérváron - először - szervezik meg a Szurkolói Küzdősport Gálát, hogy a lelkes jelentkezők összemérjék tudásukat és képviseljék szeretett klubjukat tizennégy barátságos ökölvívó- és öt K-1 mérkőzéseken.

Idén a diósgyőri, az újpesti, a szombathelyi, a zalaegerszegi, a pécsi, a békéscsabai, a soproni, a székesfehérvári és a kispesti szurkoló táborok képviselői csapnak össze. A szervezést pedig Kiliti Ferenc (Videoton Box Club) és Vajda Endre (Red Corner Team Kispest) vállalta magára. Aki nem tud kilátogatni a rendezvényre, élőben itt követheti nyomon a meccseket.

Színház: Jótékonysági előadás - A padlás
Mikor?: Június 15., szombat 15:00, 19:00
Hol?: MOL Aréna Sóstó

A hétvégén jótékonysági előadásra készülnek az Imre Sándor Szeretetszínház ép és sérült művészei: Presser Gábor - Sztevanovity Dusán - Horváth Péter A padlás című különleges mesemusicaljét keltik életre, és nem kisebb helyszín ad otthont a darabnak, mint a tökéletes akusztikával rendelkező MOL Aréna Sóstó. A rendhagyó színházi műsor alatt az Arany János EGYMI, Ezredéves Óvodája, Általános Iskolája és Készségfejlesztő Iskola tanulói is jelen lesznek, és fontos szerepet vállalnak a színészekkel karöltve. A társulat az előadás összes bevételét az Ezredéves Iskola sérült tanulói javára ajánlotta fel.

Sport: Tour de Hongrie 2019 - székesfehérvári szakasz/cél
Mikor?: Június 16., vasárnap 13:30-
Hol?: Székesfehérvár, Dózsa György út

Már javában zajlik a negyvenedik alkalommal lebonyolított Tour de Hongrie, amely június 11-én, kedden rajtolt el Siófokról. A Magyar Kerékpáros Körverseny nemzetközi mezőnyében tizenkilenc csapat százharminchárom versenyzője (köztük tizenhat magyarral) indult: hat nap alatt több mint száz települést érintve teljesítik a nyolcszázkilencven kilométeres távot.

És hogy miért érdekes ez nekünk? Hát mert idén Székesfehérvár ötödik alkalommal lesz rajt vagy célhelyszín a Tour de Hongrie történetében (a részletes infókat itt találjátok): szeretett városunkba 13:41 környékén érkezik a mezőny (a forgalomkorlátozásokról itt olvashattok), ahol is négy kört tesznek majd meg a cél (14:34 körül esedékes, amelyről mi is jelentkezünk élő videóval) előtt, amit a sportbarátok - 13:30-tól - akár spinning kerékpárról is követhetnek a Zichy ligetben.

Mozi: Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül
Mikor?: Június 13-tól
Hol?: Cinema City Alba

Nem történt semmi meglepő: újabb hét, újabb reboot, remake vagy folytatás a moziműsorban (jövő héten meg érkezik a Toy Story 4.). Komolyan, a jövőben már minden napra jut majd valami nosztalgia? Félreértés ne essék, imádom, hogy újra találkozhatok gyerekkorom kedvenc figuráival, de ezek az újragondolások igen nagy százalékban landolnak a kukában, amely után csak a rossz szájíz marad meg mindenkiben. Persze szeretjük őket meg minden, de van amit nem kell megbolygatni.

Nos, jelen filmünk a Men in Black - Sötét zsaruk a Föld körül talán a határeset-kategóriába tartozik, ugyanis néhány filmen (1, 2, 3) és sorozaton kívül nem igen tudtunk elmerülni a beépült űrlényekkel viaskodó fakabátok történeteiben. Tehát talán itt volt az ideje, hogy tető alá hozzanak valamit. Szó volt Jump Street - Men in Black crossoverről is, de örülök, hogy nem keverték a szezont a fazonnal, és megmaradtak egyszerű folytatásnál/remake-nél.

M (Tessa Thompson) egész életét arra tette fel, hogy rátaláljon a Sötét zsaruk főhadiszállására. Persze sikerül is neki, így ő is bekerül a fekete ruhás jardok tökkelütött brancsába. Társául a rutinos, ám nagyszájú H ügynököt (Chris Hemsworth) kapja, aki első blikkre a legidiótább a csapatban, ám ahogy egyre több időt töltenek együtt, úgy kiderül, hogy a két fiatal között tökéletesen működik a kémia. És ezt a rosszarcok sínylik meg a legjobban...

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek