6 évnél régebbi cikk

Igyunk egy pohárral a szentek emlékére
Fehérvár Médiacentrum fotója
kovacs.v.orsolya
Igyunk egy pohárral a szentek emlékére

A székesfehérvári püspök sörei felveszik a versenyt Európa leghíresebb söreivel. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy kiváló eredményt (ezüst illetve bronzérmet) értek el a Barcelona Beer Challenge 2017 versenyén. Hatodik alkalommal rendezték meg világhírű sörfesztivált, ahol több mint ötszázféle sör közül válogatták ki a legjobbakat.

Az egyházmegye legfőbb célja eme kiváló sörökkel az, hogy felhívják a városlakók és az ide érkező turisták figyelmét városunk szentjeire, nem véletlen tehát, hogy a különféle ízű sörök mindegyike egy-egy szent nevét viseli. A sörkészítés mindig is fontos volt az egyházak életében, a szerzetesek ezt a feladatot is éppoly elhivatottsággal végezték, mint egyéb teendőiket.

Az elismerő oklevél (Fotó: szekesfehervar.hu)

Az "emléksörök" között mindenki megtalálhatja a leginkább kedvére valót. A hagyományos sört kedvelők fogyaszthatják a világos sört, amely Szent Gellért nevét viseli. Aki szereti a pörkölt kávé, étcsokoládé, és aszalt gyümölcs alkotta ízvilágot, mindenképp kóstoljon bele a Prépost barna sörbe. Könnyed nyári estéken pedig mi sem okozhatna kellemesebb felfrissülést, mint egy pohár búzasör, amelyben a búzamaláta mellett érezni a citrusok ízét is. Ez a sör Szent Imre nevét viseli, és mivel teljes mértékben szűretlen, rendkívül magas tápértékkel rendelkezik.

A jó sör titka az egyszerűség (Fotó: szekesfehervar.hu)

Németh Antal, sörmester a sörök bemutatóján elmondta, hogy a jó sör titka az egyszerűség, hiszen elkészítésében nincs csavar, nincs trükk. Hagyományos technikákkal dolgoznak, a siker elérése apró lépéseken múlik. Spányi Antal megyéspüspök pedig örömteli bejelentést tett a hétfőn megtartott sajtótájékoztatón. Húsvét vasárnap, illetve hétfőn a Szent Gellért Sörözőben minden vendég, aki iszik egy korsó sört, kap egy pohárral, ezért tanácsos barátokkal, családdal érkezni, hiszen egy jó pohár sör mellett a legjobb beszélgetni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek