18

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves?

Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!
10 hónapnál régebbi cikk

Bárcsak minden gyümölcsös sör ilyen finom volna: mülna!
·Életmódsör·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
hubris.hu
Bárcsak minden gyümölcsös sör ilyen finom volna: mülna!
·Életmódsör·Utolsó frissítés: undefined

"Nem, nem beszélünk félre, csupán büszkék vagyunk a málnás sörünkre"- vallja a székesfehérvári manufaktúra, miután rangos elismerésben részesült a sörfőzde egyik terméke, a mülna.

A nedű bronzérmet zsebelt be ízesített sör kategóriában a legrangosabb csehországi sörversenyen, a XXXIII. Arany Sörpecsét-en (Pivni Pecet). A székesfehérvári hübris így egyike lett az összesen két magyar díjazott főzdének Európa egyik legnagyobb sörös megmérettetésén.

A résztvevők szerint ahogyan az a sörös berkekben lenni szokott, a verseny inkább hasonlított egy fesztiválra, ennek ellenére a találkozó meglehetősen komoly és rangos eseménynek számított idén is. A presztízsét jól jelzi, hogy kétszáz sörfőzde volt jelen, összesen ezerkétszáz különböző produktummal, a zsűri pedig csaknem negyven kategóriában díjazta a legjobbakat.

A hübris szortiment oszlopos tagja, a mülna a gyümölcsös sörök kategóriájában emelkedett ki. A sör különlegessége, hogy kizárólag málnavelő hozzáadásával készül, így sem aroma, sem málnapótló nem ízlelhető rajta. Harmonikus ízvilágával a harmadik helyet érdemelte ki.

A többségében cseh, belga német és spanyol indulók között a magyar versenyzők közül a székesfehérvári főzdén kívül a Szent András Sörfőzdének sikerült díjakat bezsebelnie. A hübris nevezésével így tehát nemcsak városunkat, de nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy Fejér vármegyét is képviselte.

Mit lehet tudni a mülna-ról?

A sör alapja egy savanyú sör, egy berliner weisse, amit megtámogattak egy nagy adag málnavelővel. Az ital fanyarsága kifejezetten megszelídül a gyümölcstől és a cukortól, így a végeredmény egy nagyon finom és izgalmas sörré változik. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek