6 évnél régebbi cikk

Bezár a Vasútmodell kiállítás Székesfehérváron - de miért?
Fehérvár Médiacentrum fotója
Vasútmodell kiállítás
Bezár a Vasútmodell kiállítás Székesfehérváron - de miért?

A kiállítás Facebook-oldalán már a gyűjtemény vételárát is meghirdette a tulajdonos.

Három éve, 2015 májusában nyitott meg Székesfehérváron a Vasútmodell kiállítás, minden gyermek és gyermeklelkű felnőtt álma. A makettvilág azonban április 15-én végleg bezárja kapuit, a tulajdonos pedig már a gyűjtemény vételárát is meghirdette a Vasútmodell kiállítás hivatalos Facebook-oldalán. Ha valaki szeretné megszerezni a régi fehérvári irányítótorony kicsinyített mását is őrző terepasztalt eszközparkkal és járművekkel együtt, akkor 2,5 millió forintért megteheti azt. Áprilist követően pedig a kiállítás bontásra kerül. 

„Sajnos anyagi megfontolásból kellett úgy döntenem, hogy nem folytatom tovább – meséli kérdésünkre Tósoki Attila a Vasútmodell kiállítás tulajdonosa. – A nyitást követően sikerült együttműködési megállapodást kötni az önkormányzattal, amelynek értelmében a székesfehérvári iskolás és óvodás csoportok ingyenesen jöhettek be. A megállapodás kifutott, az elszámolás megtörtént, és sajnos nem sikerült folytatni az együttműködést, közben pedig az ingatlan tulajdonosa bérleti díjat is emelt. Bár a kiállítás a fenntartását éppen ki tudja termelni, nekem azért van egy családom, akit el kell tartani, így mérlegelnem kellett, hogy tudok-e időt szánni rá a munkáim mellett. Sajnos hiába osztottam-szoroztam, a végeredmény mindig ugyanaz maradt: nem tudom tovább folytatni.”

A város és a kiállítás közös akciójának köszönhetően 2017. szeptember 20-ig egyébként 1375 székesfehérvári gyermek láthatta ingyen a kiállítást.

Ha valaki még szeretné megnézni utoljára a székesfehérvári vasútállomás kicsinyített mását, akkor az április 14-én, szombaton 10 órától 18 óráig, illetve április 15-én, vasárnap 10 órától 14 óráig még megteheti.

És hogy mit láthat? Például ezt is:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek