5 évnél régebbi cikk

Miért zárták le a Budai út elejét és merre járnak a buszok? - minden infó egy helyen
Fehérvár Médiacentrum fotója
fmc.hu
Miért zárták le a Budai út elejét és merre járnak a buszok? - minden infó egy helyen

Csőtörés miatt dolgoznak a szakemberek a Budai út Vörösmarty tér és Várkörút közötti szakaszán. Az ezzel kapcsolatos helyreállítási munkálatok miatt akadozik a közlekedés a környéken. Május 25-ig érdemes elkerülni az érintett útszakaszt.

A Budai út Várkörút – Vörösmarty tér közötti szakaszán csőtörés hibaelhárítása miatt május 16-án, szerdán 08.00 órától előreláthatólag május 25-ig félpályás útlezárást vezettek be. Az autóbuszok terelőútvonalon közlekednek, és a várható torlódások miatt célszerű gépkocsival is másik útvonalat választani. - adta hírül a pár napja az Önkormányzati Kommunikációs Központ.

A csőtörés utáni hibaelhárítás a Vörösmarty tér irányába vezető forgalmi sávot érinti, a lezárás idejére a Budai út fenti szakaszát a Várkörút irányába egyirányúsítják. A gépjárműforgalom segítésére a terelés időtartama alatt az Esze Tamás utca egyirányúsítására is sor kerül a Széchenyi út irányába.

A torlódásokat azóta tapasztalhatják a környéken járók, és a munkálatok ideje alatt továbbra is dugókra számíthatunk a Széchenyi út Horvát István utca és Budai út közötti szakaszán a Piac tér felé vezető irányba, ami kihathat a Balatoni út és Horvát István utca forgalmára is. Az autóbusz-közlekedés segítése érdekében kérik a személygépkocsival közlekedőket, hogy ha tehetik, válasszanak másik útvonalat. Javasolják, hogy a Belvárosba igyekvők is válasszák a városi gyűrűt, valamint a Palotai és Móri utat.

A Waze alkalmazásra is feltöltötték a sávlezárást, így az idő-alapon legrövidebb útvonalat megadó rendszer használata is segítheti a közlekedőket.

A lezárás miatt az autóbusz-állomás és a Jancsár úti decentrum irányába közlekedő érintett helyi autóbuszjáratok terelőútvonalon közlekednek:

- a 14, 14G, 40, 42 és 43-as jelzésű autóbuszjáratok a Budai út – Prohászka Ottokár utca – Esze Tamás utca – Széchenyi út – autóbusz-állomás útvonalon
- a 22, 23, 23E, 24 és 25-ös jelzésű autóbuszjáratok a Budai út – Prohászka Ottokár utca – Horvát István utca útvonalon.

Ideiglenes megállóhely kerül kijelölésre a Prohászka Ottokár utcában, a Horvát István utcai csomópont előtt. Kimaradó megállóhely: Olajfa Református Általános Iskola.

A fenti forgalomkorlátozás miatt az érintett országos és regionális autóbuszjáratok a Budai út – Prohászka Ottokár utca – Esze Tamás utca – Széchenyi út – autóbusz-állomás terelőútvonalon közlekednek.

A Fehérvár Televízió összeállítása a témáról:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek