5 évnél régebbi cikk

9 kérdés, amire ha őszintén válaszolsz, minden hétköznapod vakáció lehet
Fehérvár Médiacentrum fotója
Escapism Magazine
9 kérdés, amire ha őszintén válaszolsz, minden hétköznapod vakáció lehet

Komfortzóna? Nem, neked nincs is olyanod, vagy ha mégis, akkor időnként azért kilépsz belőle. Csak az utolsó alkalom már jó rég volt. De majd nyáron. Vagy majd jövőre. Hidd el, halogatásban mindenki erős, élni viszont most kellene.

Végre itt van, megérkezett a nyári szünet, a szabadság, a feltöltődés. És vele együtt az elvárások, remények, ... és  csalódások. Csalódások, hisz gyakori, hogy ebben a pár hétben akarunk bepótolni mindent, amiről talán már első percben is látszik, hogy nem fog sikerülni. Mert az év sok-sok más napján azzal hitegetjük magunkat, hogy majd ha…

Mi lenne ha a hétköznapokat is megfűszereznénk kicsit? Ha keresnénk, hogyan lehet a nyaralás érzését megélni egy átlagos napon? Mondjuk úgy, ha keresnénk az újdonság varázsát, a várakozás izgalmát. Ha tágítanánk kicsit azt a bizonyos, már-már unalomig hangoztatott komfortzónát.

Coach vagyok, szóval a saját felismerésekkel és a kérdések erejével dolgozom. Gyűjtöttem néhány idevágó kérdést neked. Ha megválaszolod őket, talán már tudni is fogod, hogy mi lesz a te módszered a hétköznapok újra színezésére.

Semmi sem változtatja meg jobban az életünket, mint az önmagunknak feltett kérdések.
– Greg Leroy
  1. Ha a 10 éves – vagány, idealista - éneddel találkoznál, az mennyire lenne rád most büszke? Ilyen életet képzelt el neked? Hogyan tudnád becsempészni a régi kedvenc tevékenységeidet, vagy azokhoz hasonlót a felnőtt életedbe?
  2. Mikor volt, hogy utoljára próbáltál valamit először? Hogy kicsit bevállalósabb voltál?
  3. Milyen új íz volt a tányérodon az elmúlt két hónapban?
  4. Milyen új mozgást, edzést, táncot próbáltál ki? Egyáltalán eljutottál sportolni mostanában?
  5. Milyen új kulturális élményben volt részed: színház, egy jó könyv, kiállítás, koncert?
  6. Mi volt a legbátrabb, legvagányabb tetted az elmúlt két hónapban?
  7. Milyen berögzült és már unalmas szokásodat frissítetted, cserélted le: pl. új útvonal a munkába menet, új szórakozóhely, szórakozási mód, étterem kipróbálása, kicsit más stílusú ruhadarab bevezetése?
  8. Mi a helyzet a gyerekkori hobbiddal vagy kedvenc sportoddal? Mikor hódoltál utoljára neki? 
  9. Egyáltalán mi az, ami örömet okoz, feltölt, energetizál?  Milyen cselekvésben, helyzetben szárnyalsz? Mikor vagy igazán önmagad? És mit tehetsz azért, hogy ezekből a helyzetekből, tevékenységekből, több legyen jelen az életedben?
Az élet túl rövid ahhoz, hogy várakozással töltsd! Találd ki, hogy hozhatod be már ma az életedbe, a hétköznapokba azt, ami megmozdult benned a kérdések nyomán! Tudod: a boldogság belső munka.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek