5 évnél régebbi cikk

Ilyen volt az első filmvetítés húsz év után a Petőfi Moziban
·Kultmozi·Utolsó frissítés: undefined
Ilyen volt az első filmvetítés húsz év után a Petőfi Moziban
·Kultmozi·Utolsó frissítés: undefined

Ingyenes mozihétfők lesznek a Petőfi Kultúrtanszéken októbertől karácsonyig. A Petőfi Mozi névre keresztelt klub első filmje A holló volt. Ott voltunk mi is, amikor nagyjából húsz év után újra filmet vetítettek a legendás mozi falára.

Csupán hat-hét szék maradt üresen a Petőfi Mozi első vetítésén tegnap. A Petőfi Kultúrtanszék új, hétfőnkénti ingyenes moziklubjában az október a halloweené, a november a kultfilmeké, a december pedig a karácsonyé lesz. Részletes filmlistát és még többet a mozihétfőkről ebben a cikkben írtunk.

Az első film október 1-jén A holló volt. A film amellett, hogy jó (IMDb: 7,6, Rotten Tomatoes: 81%), még az is kultstátuszba emelte, hogy a forgatás alatt egy fegyveres balesetben hunyt el a főszereplő, Brandon Lee. Ezzel a vetítéssel nyitotta a halloweeni sorozatot a Petőfi.

Az épületben utoljára valamikor a '90-es évek végén, 2000-es évek elején működött mozi. A Petőfi Mozi egyik különlegessége volt, hogy a termen belüli erkélyről is lehetett mozizni, ez ma már sajnos nem lehetséges. Az alsó szinten viszont - a mai filmszínházakkal ellentétben - továbbra sem lejtőn, hanem emelkedőn ülünk, vagyis egy kicsit felfelé kell nézni a vászonra. A büfében nincs popcorn, sem Nachos, cserébe akár egy pohár sörrel is be lehet ülni a nézőtérre, bár ezt már a legtöbb multiplexben is megtehetjük. Az az első pár pillanat pedig igazán nosztalgikus volt, amikor az utolsó vetítés után másfél, két évtizeddel ismét egy film főcíme jelent meg a terem falán. Csináltunk is egy videót erről:

A következő film jövő hétfőn (október 8.) a Rémálom az Elm utcában lesz. Érkezés 18 órától, a vetítés pedig 18:30-kor kezdődik.
Borítókép: Fiers Gábor
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek