5 évnél régebbi cikk

Így fejleszthetjük az emberi kapcsolatokat Fehérváron - ingyenes társadalmi integrációs képzés
Így fejleszthetjük az emberi kapcsolatokat Fehérváron - ingyenes társadalmi integrációs képzés

Ha úgy érzed, nehezen ismerkedsz... Ha nem kezdeményezel beszélgetéseket... Ha nem találod a közös hangot a kollegákkal, ismerősökkel... És ha ezeket felismerve úgy döntesz, hogy változtatsz a bezárkózott állapoton, nyitsz a külvilág felé, szabadabban fogsz kommunikálni, és mindeközben segítesz a hátrányos helyzetű embereknek (is) - akkor olvass tovább!

Ingyenes társadalmi integrációs képzést indít Székesfehérváron az Alba Caritas Hungarica Alapítvány. A program célja, hogy fejlessze a résztvevők szociális alapkészségeit, felhívja a figyelmet a szegénységre, a társadalmi különbségekre és ebből adódó hátrányokra. Az előadók a képzés során olyan kompetenciákban erősítik meg a résztvevőket, melyek alkalmazásával a hátrányos helyzetű emberek életlehetőségein javíthatnak.

 „Az integráció számunkra azt jelenti, hogy minden emberi lény (Isten képmására való teremtettsége révén) egyenlő jogokkal rendelkezik ahhoz, hogy megtalálja hivatását, kiteljesedését ebben a világban. Ehhez viszont szükségünk van egymásra. Az egymás iránti szolidaritás növelése, a hatékony kommunikáció és konfliktuskezelés, a figyelmes hallgatás és az empátia fejlesztése sokszor nélkülözhetetlen ebben a folyamatban.” – fejtette ki a program kapcsán Stikovicsné Máté Hortenzia, a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász igazgatóhelyettese.

Mint mondta: A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász munkáját támogató Alba Caritas Hungarica Alapítvány sikeresen pályázott. Így a 2017-2020 közötti projektidőszak alatt az Alapítványnak lehetősége van arra, hogy szabadidős foglalkozásokat, rendezvényeket, képzéseket tartson e pályázati forrás felhasználásával.

A tartalmi szempontokat elsődlegesen az határozza meg, hogy a Katolikus Karitász küldetésével, szemléletével összhangban olyan értékeket tudjunk közvetíteni, amelyek örökérvényűek, ugyanakkor a mai kor embere számára a mindennapi életben hasznosítható ismeretek is.” – emelte ki Stikovicsné Máté Hortenzia.

A programra olyan személyek jelentkezését várják, akik munkájuk, mindennapi életük során már szembesültek a társadalmi integráció szükségességével, és akik ezért tanulni és tenni szeretnének. Azokat szeretnék képezni, akik fontosnak tartják az előítéletek és az egymás közötti falak leépítését és törekszenek meglátni a másikban a felebarátot.

Elsősorban karitász munkatársaik és önkéntesek számára ajánlják fel ezt a képzési lehetőséget, de szeretettel fogadnak minden érdeklődőt, aki nyitott és elfogadó lelkülettel tud jelen lenni az előadásokon.

A képzési program anyaga megfelel a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvényben foglaltaknak. Az MTOK Magyar Tréning Oktatási Központ és az Alba Caritas Hungarica Alapítvány szakemberei tették bele tudásukat, tapasztalataikat, életszemléletüket.

Aki a képzésen a trénerrel együttműködve, aktívan vesz részt, hiányzása nem haladja meg a 20%-ot és az interaktív ellenőrzés során „megfelelt” minősítést kap, az a tanfolyam végén a képzés teljesítését igazoló Tanúsítvány boldog tulajdonosa lesz.

Az első előadásra 2019. január 12-én kerül sor Székesfehérváron, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban (Liszt Ferenc utca 1.).

A képzéssel kapcsolatban felmerülő kérdéseket (és a jelentkezéseket) a treningbcs@gmail.com email címen vagy a 06/30 7034472, 06/30 4301618-as telefonszámon várják a szervezők!

Borítókép: Alba Caritas
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek